Rețeta pentru sarmale ca la mama acasă!

Rețeta pentru sarmale ca la mama acasă!
Rețeta pentru sarmale ca la mama acasă!

Kfetele.ro la dispoziție o rețetă simplă pentru sarmale gustoase, care îți vor aminti de gustul sarmalelor din copilărie.

Mai jos descriem etapele și ingredientele, iar unde se impune vă recomandăm și câteva sfaturi pentrru ca sarmalele să fie ca ”la mama acasă”.

Citeste si: Sărmăluţe cu brânză: reţeta perfectă pentru zilele de vară

Citeste si: Clătite ”Ana Lugojana”. Rețeta din Banat care te va cuceri definitiv

Ingrediente:

– 1,5 – 2 kg.

varză murată (tot cu varza veți și începe, recomandăm pentru un gust special să fie un pic acruță)

– 1 kg. carne de porc tocată în casă

– 200 de grame de ceapă

–100 grame de orez cu bobul rotund

–2 linguri de ulei

–150 ml. apă călduță

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

–100 ml. bulion de roșii concentrat

–în funcție de gust puteți adăuga și carne de porc afumată (bucăți de ciolan sau de costiță etc)

–1 lingură de cimbru uscat (sau 4-5 crenguțe de cimbru proaspăt)

–1 legătură mare de mărar verde (dacă se poate să fie proaspăt, pentru savoare)

–1/2 lingură boia de ardei dulce sau condimente universal

–3 frunze de dafin sau deloc, după gust

– 1 linguriță de piper, evident, preferabil măcinat, boia iute după gust

– sare, după gust

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Etapele pentru sarmale

1.Asigurați-vă că frunzele nu sunt sărate prea tare, caz în care ar trebui clătite cu apă călduță pentru a le păstra structura când puneți compoziția. Încercați să alegeți frunzele și îndepărtați-le nervurile tari (frunzele mici și nervurile pot fi tocate, dar fără a fi prea multe, pentru a fi adăugate în compoziție).

2.La foc mediu încingeți uleiul peste care adăugați cepele tocate mărunt și le țineți până le căliți (înmuiere), iar peste ele puneți un praf de sare.

  1. Acum adăugați orezul spălat pentru călit, se amestecă astfel încât să se omogenizeze cu boiaua, cam 3 minute (în funcție de cum se călește și omogenizează). Apoi se lasă la răcit.
  2. Carnea se toacă și se așează într-un vas peste care se toarnă compoziția făcută deja. Se mai adaugă în vas, acum, piperul, cimbru uscat (dacă-i suportați gustul), mărarul verde tocat mărunt și sare după gust.
    Asigurați-vă că aveți o compoziție suficient de umezită ca sarmalele să nu iasă tari.
  3. Puneți compoziția pe foile de varză, aproximativ o lingură plină. Rulați foile de varză și împingeți capetele spre interior astfel încât să nu se desfacă.

Acum tocați varza nefolosită pentru a înveli sarmalele (recomandăm să puneți varză și la fundul ceaunului). Printre sarmale puneți câte o frunză de dafin sau costiță afumată pentru savoare sau câteva boabe de piper.

Apoi, stropiți puțin cu bulion sau suc de roșii. Evident, deasupra adăugați varză tocată.

  1. În ceaun se adaugă apă fierbinte pentru acoperirea sarmalelor, iar deasupra sarmalelor se pune o farfurie pentru a nu se ridica la suprafață. Peste farfurie se pune un capac.

Se lasă la foc încet aproximativ 3 ore.

7.Recomandăm să le serviți cu smântănă și mămăliguță (eventual un ardei iute)!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies