Nigella iti prezinta reteta sa preferata de cartofi la cuptor. Ai nevoie de trei ingrediente simple.
Ingrediente
640g grasime de gasca
2,5 kilograme de cartofi
2 linguri gris
Mod de preparare
Preincalzste cuptorul la 250 de grade.
Pune grasimea intr-o tava mare si apoi las-o la cuptor sa se incalzeasca timp de 20- 30 de minute.
Curata cartofii si taie-i in trei, astfel incat sa ramai cu felii mai groase.
Pune cartofii intr-o oala cu apa rece si sarata si adu-i in punctul de fierbere. Lasa-i sa fiarba patru minute.
Scurge cartofii si pune-i inapoi in oala, presarand grisul deasupra.
Amesteca bine cartofii, astfel incat grisul sa patrunda usor in ei.
Cand grasimea este fierbinte, pun cartofii tavaliti in gris. Coace timp de o ora sau pana cand sunt aurii si crocanti.