Acesta este cel mai simplu si gustos preparat care se poate face din aceste legume: gogonele prajite.
Ingrediente:
2½ cani faina
1½ cana malai
sare
piper
1 ou
1 cana lapte batut
1 lingurita praf de copt
½ lingurita bicarbonat de sodiu
2 gogonele de marime medie, fara seminte si taiate felii cat mai subtiri (cam 12-14 felii)
1½ – 2 cani ulei
Pui o cana de faina intr-o farfurie mare adanca.
Torni suficient ulei intr-o tigaie, il incingi 3-4 minute si pui cu grija cateva felii de gogonele si lasi foc potrivit. Lasi sa se prajeasca pana cand devin aurii, cam 2 minute si jumatate pe fiecare parte. procedezi la fel cu toate feliile. Servesti imediat cu ce garnitura si ce sos vrei.
sursa: clickpoftabuna.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro