Reteta perfecta de weekend! Toast cu dovleac si ricotta

Reteta perfecta de weekend! Toast cu dovleac si ricotta
Reteta perfecta de weekend! Toast cu dovleac si ricotta

Daca dovleacul este pe lista de alimente pe care le consumi frecvent toamna, trebuie sa incerci aceasta reteta delicioasa!

 

Ingrediente:
Un dovleac
Ulei de masline
Fulgi de ardei iute (chili)
Sare si piper
O ceapa alba taiata felii subtiri
70 ml de otet din cidru de mere
30 g de sirop de artar
Paine feliata
60 g de branza ricotta (poti folosi si feta sau mascarpone)
Frunze de menta taiate marunt
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul.
Aseaza pe o tava mare o foaie de copt. Taie dovleacul in felii, indeparteaza semintele si aseaza feliile in tava. Stropeste feliile de dovleac cu putin ulei de masline, presara putina sare si chilli si pune tava la cuptor pentru 15-30 minute pana cand dovleacul este copt si moale.
Dupa ce acesta s-a copt, indeparteaza coaja.
Incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu.
Adauga ceapa si putina sare si caleste-o bine. Adauga apoi putin otet din cidru de mere si sirop de artar si redu focul. Mai amestca pentru 10 minute.
Piseaza cu o furculita miezul de dovleac dupa ce ai pus deasupra si ceapa.
Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si pune feliile de paine in aceasta. Prajeste painea pe ambele parti.
Intinde pe feliile de paine prajite branza ricotta, apoi dovleacul cu ceapa si presara deasupra menta proaspata.
Sursa smittenkitchen.com

Ingrediente:

Un dovleac

Ulei de masline

Fulgi de ardei iute (chili)

Sare si piper

O ceapa alba taiata felii subtiri

70 ml de otet din cidru de mere

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

30 g de sirop de artar

Paine feliata

60 g de branza ricotta (poti folosi si feta sau mascarpone)

Frunze de menta taiate marunt

Mod

de preparare:

Incalzeste cuptorul.Aseaza pe o tava mare o foaie de copt. Taie dovleacul in felii, indeparteaza semintele si aseaza feliile in tava. Stropeste feliile de dovleac cu putin ulei de masline, presara putina sare si chilli si pune tava la cuptor pentru 15-30 minute pana cand dovleacul este copt si moale.

Dupa ce acesta s-a copt, indeparteaza coaja.

Incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu.

Adauga ceapa si putina sare si caleste-o bine. Adauga apoi putin otet din cidru de mere si sirop de artar si redu focul. Mai amestca pentru 10 minute.

Piseaza cu o furculita miezul de dovleac dupa ce ai pus deasupra si ceapa.

Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si pune feliile de paine in aceasta. Prajeste painea pe ambele parti.

Intinde pe feliile de paine prajite branza ricotta, apoi dovleacul cu ceapa si presara deasupra menta proaspata.

Sursa smittenkitchen.com

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies