Croissantele reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de croissante. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase croissante, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de croissante
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de croissante, absolut delicioase, în doar 10 pași simpli!
Ingrediente – croissante
Ingrediente pentru aluat
- 620 g de făină
- 70 g zahăr granulat
- 20 g sare
- 7 g drojdie uscată
- 220 ml de apă
- 120 ml de lapte
- 60 g de unt
Ingrediente pentru blocul de unt și asamblare
- 350 g de unt
- făină
- un ou
- smântână
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 croissante. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
În plus, această rețetă de croissante se va realiza în decurs de două zile, pentru ca aluatul să fie preparat exact așa cum trebuie pentru delicioasele noastre croissante. Haideți
să trecem la treabă!Citeste si: Cea mai simplă rețetă pentru tortul de ciocolată
Mod de preparare - croissante
Pasul 1. Începem prin a scoate mixerul, iar în bolul de mixer vom adăuga 620 de grame de făină, 70 de grame de zahăr granulat, un pliculeț de drojdie, 20 de grame de sare, 120 de mililitri de lapte, 220 de mililitri de
apă și amestecăm timp de câteva minute, până vom obține un aluat. Acum lăsăm bolul de mixer acoperit cu un prosop, pentru a se odihni timp de 10 minute.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pasul 2. După acest interval de timp, vom adăuga peste și 60 de grame de unt (rece) și mixăm timp de 8-10 minute, pentru a obține un aluat mult mai neted și mai elastic.
Pasul 3. Acum trecem la cel mai important pas, și anume, la prepararea „blocului de unt”, prin urmare, vom avea nevoie de 350 de grame de unt. Le vom scoate din ambalaj și le vom așeza împreună într-o hârtie de copt, pentru ca ulterior să le aplatizăm cu ajutorul unui sucitor, pentru a se înmuia, fără să fie nevoie să-l mai încălzim.
Pasul 4. Aluatul a stat suficient timp la frigider, motiv pentru care îl vom scoate pe o suprafață plană și vom începe să-l transformăm și pe el într-o formă dreptunghiulară.
Îl vom împături în folie alimentară și-l vom introduce în frigider, pentru aproximativ 20 de minute.Citeste si: Rețetă delicioasă de plăcinte cu carne și legume. Cum pregătești empanadas?
Pasul 5. După aceste minute, vom scoate atât aluatul, cât și „blocul de unt” de la frigider, pentru a împături untul, în forma de aluat. Așadar, vom mai întinde puțin forma de aluat, dar nu înainte de a presăra puțină făină pe deasupra, iar după aceea vom așeza „blocul de unt”. Vom trage o parte a aluatului, până la jumătate, iar apoi și de cealaltă parte, cât să se unească cele două.
Pasul 6. Începem să-l batem ușor cu sucitorul, pentru ca untul să se dilueze, iar aluatul să se alungească. În acest timp, ar trebui să-l mai ridicați puțin, pentru a vă asigura că nu s-a lipit de suprafața plană pe care l-ați așezat. Aluatul trebuie să se transforme într-o placă îngustă și foarte lungă.
Pasul 7. Apoi vom lua un sfert din partea de aluat dintr-o parte și o vom plia până la jumătatea „plăcii” formate. Același aspect se va face și pentru cea de a doua parte a aluatului, iar când ați terminat, vom uni și ambele jumătăți formate. Îl mai aplatizăm puțin cu sucitorul, îl punem într-o folie alimentară și îl dăm iar la congelator, timp de 20 de minute, iar apoi la frigider pentru o oră. Procesul se repetă după acest interval de timp.
Pasul 8. Acum că am terminat cu pregătirea propriu-zisă a aluatului, vom presăra făină și îl vom aplatiza într-o formă dreptunghiulară. A venit momentul să-l punem iar în folie alimentară și să îl așezăm într-o tavă de cuptor, pentru a-l lăsa a frigider, peste noapte.
Pasul 9. Cum aluatul nostru s-a odihnit destul, a venit timpul că ne apucăm de procesul de pregătire a croissantelor. Presărăm puțină făină pe întreaga suprafață de aluat, îl mai întindem puțin și începem să tăiem în 4 fâșii subțiri, pe care le rândul lor, le vom mai tăia în două părți, pe diagonală, pentru a obține 8 croissante. Începem să le rulăm spre vârf și le așezăm pe hârtia de copt, în tavă, pentru a le acoperi (iar) cu folie alimentară. Le introducem în cuptor timp de 30 de minute.
Pasul 10. Scoatem tava cu croissante din cuptor, iar în timp ce cuptorul se preîncălzește, vom înlătura folia alimentară de pe croissante și le vom unge cu un amestec de gălbenuș de ou, cu o lingură de smântână. Acum este timpul să le punem direct în cuptor! Când observați că au început să se rumenească, le schimbăm poziția, pentru a fi coapte așa cum trebuie. Se scot din cuptor atunci când sunt rumenite complet!
Croissantele sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă delicioasă de eclere cu ciocolată și cremă de vanilie