Daca vrei sa prepari ceva bun pentru micul dejun, incearca aceasta reteta de omleta-briosa.
Ingrediente
4 oua
150 g telemea de capra
250 g dovlecei
2 linguri ulei de masline
5 frunze de busuioc verde
3-4 frunze menta proaspata
* sare
Mod de preparare
Se spala dovleceii, ii taiem pe lungime, le scoatem semintele si ii taiem in cubulete cu latura de aproximativ 5 mm.
Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie si gatim dovleceii pe foc mediu spre mare pentru 2-3 minute. La final le adaugam putina sare.
Tocam menta si busuiocul. Batem ouale cu verdeata, amestecam cu branza taiata cubulete si dovleceii.
Ungem cu putin ulei niste forme de briose, impartim compozitia cat sa avem de 2 degete in fiecare forma si bagam la cuptorul incins la 180 de grade pana cand omleta incepe sa se rumeneasca usor deasupra.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro