Combinand doua retete intr-un singura, obtinem preparatul perfect pentru un picnic intre prietene.
Grad de dificultate: Usor moderat
Timp de pregatire: 40 de minute
Timp de gatire: 15 minute
Portii: 9
Calorii per ou: 404
Ingrediente
9 oua mari
O lingura de ulei de masline, plus extra pentru gatit
Doua cepe mari, taiate
Doi catei de usturoi, zdrobiti
O lingurita de chimen macinat
O
lingurita de coriandru macinat
400 de grame de naut din conserva
O jumatate de pachet de frunze de coriandru
200 de grame de pesmet din faina integrala
5 linguri cu varf de faina, plus extra pentru presarare
25 de grame de pesmet
3 linguri de seminte de susan
Ulei de floarea soarelui sau vegetal pentru prajit
Mod de preparare
1.
Pune 8 oua intr-un ibric cu apa rece. Adu-le la punctul de fierbere, fierbe pentru 5 minute, apoi scoate-le din recipient si pune-le in altul, cu apa rece. Dupa ce se racesc, decojeste-le.
2. Dupa ce s-au racit ouale, pune uleiul, ceapa si usturoiul intr-o tigaie. Gateste incet, pana cand se inmoaie si devin aurii. Adauga mirodeniile si prajeste inca putin. Pune amestecul intr-un blender si amesteca, apoi adauga nautul si frunzele de coriandru.
Amesteca in continuare, insa nu pana cand obtii o pasta. Adauga pesmetul din faina integrala, faina si oul, batut intai cu o furculita si sare si piper.
3. Imparte amestecul obtinut in opt portii. Ia fiecare portie si framant-o intre degete. Da un ou decojit prin gaina si pune amestecul de falafel in jurul lui, modelandu-l, astfel incat sa acoperi oul. Repeta procedura pentru toate cele 7 oua ramase.
Pune pesmetul alb si semintele de susan intr-o farfurie si tavaleste fiecare ou in naut prin amestec.
4. Ia o tigaie mare si adanca si umple-o cu ulei. Poti folosi si o friteuza. Incinge uleiul, apoi adauga cate doua oua in acelasi timp si prajeste-le timp de doua minute. Scoate-le si lasa-le la scurt pe hartie de bucatarie in timp ce gatesti si restul.
Asezoneaza-le cu putina sare si consuma-le calde sau reci.
Sursa: bbcgoodfood.com
Grad de dificultate: Usor moderat Timp de pregatire: 40 de minute Timp de gatire: 15 minute Portii: 9 Calorii per ou: 404
Ingrediente
9 oua mari O lingura de ulei de masline, plus extra pentru gatit Doua cepe mari, taiate Doi catei de usturoi, zdrobiti O lingurita de chimen macinat O lingurita de coriandru macinat 400
de grame de naut din conserva O jumatate de pachet de frunze de coriandru 200 de grame de pesmet din faina integrala 5 linguri cu varf de faina, plus extra pentru presarare 25 de grame de pesmet 3 linguri de seminte de susan Ulei de floarea soarelui sau vegetal pentru prajit
Mod de preparare
1.
Pune 8 oua intr-un ibric cu apa rece. Adu-le la punctul de fierbere, fierbe pentru 5 minute, apoi scoate-le din recipient si pune-le in altul, cu apa rece. Dupa ce se racesc, decojeste-le.
2. Dupa ce s-au racit ouale, pune uleiul, ceapa si usturoiul intr-o tigaie. Gateste incet, pana cand se inmoaie si devin aurii. Adauga mirodeniile si prajeste inca putin. Pune amestecul intr-un blender si amesteca, apoi adauga nautul si frunzele de coriandru.
Amesteca in continuare, insa nu pana cand obtii o pasta. Adauga pesmetul din faina integrala, faina si oul, batut intai cu o furculita si sare si piper.
3. Imparte amestecul obtinut in opt portii. Ia fiecare portie si framant-o intre degete. Da un ou decojit prin gaina si pune amestecul de falafel in jurul lui, modelandu-l, astfel incat sa acoperi oul. Repeta procedura pentru toate cele 7 oua ramase. Pune pesmetul alb si semintele de susan intr-o farfurie si tavaleste fiecare ou in naut prin amestec.
4. Ia o tigaie mare si adanca si umple-o cu ulei. Poti folosi si o friteuza. Incinge uleiul, apoi adauga cate doua oua in acelasi timp si prajeste-le timp de doua minute. Scoate-le si lasa-le la scurt pe hartie de bucatarie in timp ce gatesti si restul. Asezoneaza-le cu putina sare si consuma-le calde sau reci.