Reteta perfecta pentru picnic: Oua scotiene in crusta de falafel!

Reteta perfecta pentru picnic: Oua scotiene in crusta de falafel!

Combinand doua retete intr-un singura, obtinem preparatul perfect pentru un picnic intre prietene.

 

Grad de dificultate: Usor moderat
Timp de pregatire: 40 de minute
Timp de gatire: 15 minute
Portii: 9
Calorii per ou: 404
Ingrediente
9 oua mari
O lingura de ulei de masline, plus extra pentru gatit
Doua cepe mari, taiate
Doi catei de usturoi, zdrobiti
O lingurita de chimen macinat
O lingurita de coriandru macinat
400 de grame de naut din conserva
O jumatate de pachet de frunze de coriandru
200 de grame de pesmet din faina integrala
5 linguri cu varf de faina, plus extra pentru presarare
25 de grame de pesmet
3 linguri de seminte de susan
Ulei de floarea soarelui sau vegetal pentru prajit
Mod de preparare
1.
Pune 8 oua intr-un ibric cu apa rece. Adu-le la punctul de fierbere, fierbe pentru 5 minute, apoi scoate-le din recipient si pune-le in altul, cu apa rece. Dupa ce se racesc, decojeste-le.
2. Dupa ce s-au racit ouale, pune uleiul, ceapa si usturoiul intr-o tigaie. Gateste incet, pana cand se inmoaie si devin aurii. Adauga mirodeniile si prajeste inca putin. Pune amestecul intr-un blender si amesteca, apoi adauga nautul si frunzele de coriandru. Amesteca in continuare, insa nu pana cand obtii o pasta. Adauga pesmetul din faina integrala, faina si oul, batut intai cu o furculita si sare si piper.
3. Imparte amestecul obtinut in opt portii. Ia fiecare portie si framant-o intre degete. Da un ou decojit prin gaina si pune amestecul de falafel in jurul lui, modelandu-l, astfel incat sa acoperi oul. Repeta procedura pentru toate cele 7 oua ramase.
Pune pesmetul alb si semintele de susan intr-o farfurie si tavaleste fiecare ou in naut prin amestec.
4. Ia o tigaie mare si adanca si umple-o cu ulei. Poti folosi si o friteuza. Incinge uleiul, apoi adauga cate doua oua in acelasi timp si prajeste-le timp de doua minute. Scoate-le si lasa-le la scurt pe hartie de bucatarie in timp ce gatesti si restul. Asezoneaza-le cu putina sare si consuma-le calde sau reci.
Sursa: bbcgoodfood.com

Grad de dificultate: Usor moderat
Timp de pregatire: 40 de minute
Timp de gatire: 15 minute
Portii: 9
Calorii per ou: 404

Ingrediente

9 oua mari
O lingura de ulei de masline, plus extra pentru gatit
Doua cepe mari, taiate
Doi catei de usturoi, zdrobiti
O lingurita de chimen macinat
O lingurita de coriandru macinat
400 de grame de naut din conserva
O jumatate de pachet de frunze de coriandru
200 de grame de pesmet din faina integrala
5 linguri cu varf de faina, plus extra pentru presarare
25 de grame de pesmet
3 linguri de seminte de susan
Ulei de floarea soarelui sau vegetal pentru prajit

Mod de preparare

1. Pune 8 oua intr-un ibric cu apa rece. Adu-le la punctul de fierbere, fierbe pentru 5 minute, apoi scoate-le din recipient si pune-le in altul, cu apa rece. Dupa ce se racesc, decojeste-le.

2. Dupa ce s-au racit ouale, pune uleiul, ceapa si usturoiul intr-o tigaie. Gateste incet, pana cand se inmoaie si devin aurii. Adauga mirodeniile si prajeste inca putin. Pune amestecul intr-un blender si amesteca, apoi adauga nautul si frunzele de coriandru. Amesteca in continuare, insa nu pana cand obtii o pasta. Adauga pesmetul din faina integrala, faina si oul, batut intai cu o furculita si sare si piper.

3. Imparte amestecul obtinut in opt portii. Ia fiecare portie si framant-o intre degete. Da un ou decojit prin gaina si pune amestecul de falafel in jurul lui, modelandu-l, astfel incat sa acoperi oul. Repeta procedura pentru toate cele 7 oua ramase. Pune pesmetul alb si semintele de susan intr-o farfurie si tavaleste fiecare ou in naut prin amestec. 

4. Ia o tigaie mare si adanca si umple-o cu ulei. Poti folosi si o friteuza. Incinge uleiul, apoi adauga cate doua oua in acelasi timp si prajeste-le timp de doua minute. Scoate-le si lasa-le la scurt pe hartie de bucatarie in timp ce gatesti si restul. Asezoneaza-le cu putina sare si consuma-le calde sau reci.

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere