Perele întregi poşate în vin roşu aromatizat cu vanilie şi scorţişoară sunt un desert elegant pentru o cină romantică de Ziua Îndrăgostiţilor.
Ingrediente:
- 1 sticlă (750 ml) de vin roşu
- 200 de grame de zahăr brun pudră
- 2 batoane de scorţişoară, tăiate în două
- 1 baton de vanilie, tăiat pe jumătate longitudinal şi apoi tăiat în patru bucăţi
- 4 pere tari, decojite
Mod de preparare:
Puneţi vinul, zahărul, scorţişoara şi vanilia într-o cratiţă adâncă medie şi încălziţi la foc mediu până ce se dizolvă zahărul.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Puneţi câte o pară pe câte o farfurioară puţin adâncă, turnaţi sirop peste ele şi bucuraţi-vă de acest desert în compania persoanei iubite.