Ai pofta de ceva bun si rapid? Poti incerca sa prepari acasa paste cu busuioc si rosii, care iti vor bucura toata familia.
Ingrediente:
- 350 g de paste;
- aproximativ 2 kg de rosii cherry sau alte rosii pe care le ai la dispozitie;
- ulei de masline;
- usturoi pisat, dupa gust;
- busuioc si patrunjel, dupa gust;
- piper rosu si negru, dupa gust;
- 1 cana si ½ de parmezan ras;
- parmezan extra, pentru a orna portiile la servire.
Cum se prepara
Pune la fiert o oala cu apa, cu sare si ulei; odata ce apa a fiert, adauga pastele si lasa-le la fiert, respectand intervalul specificat pe ambalajul de paste. Intre timp, pune la incins ulei de masline, intr-o tigaie. Adauga usturoiul, pentru gustul si aroma irezistibile, si lasa la prajit timp de 30 de secunde. Adauga rosiile, taiate in jumatati, daca sunt cherry, si mai marunt, pentru soiurile traditional romanesti, busuiocul, patrunjelul, piperul rosu si negru si sare, dupa gust.
Indeparteaza pastele de pe foc, scurge-le si ai grija sa pastrezi o parte din apa ramasa de la fiert. Amesteca in oala pastele cu rosiile gatite si parmezanul, mixand pana ce pastele cu rosii si busuioc sunt perfect omogene. Apa pe care ai retinut-o poate fi eroina tacuta a retetei tale: o poti adauga acum, picurand incet, in cazul in care ti se pare ca ai obtinut o compozitie prea uscata.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro