Rețetă plăcintă fragedă de mere ca la bunica. Se face foarte repede

Rețetă plăcintă fragedă de mere ca la bunica. Se face foarte repede
Rețetă plăcintă fragedă de mere ca la bunica. Se face foarte repede

Plăcinta fragedă cu mere făcută de bunica nu se compară cu niciun alt desert. Dacă vă este dor de gustul copilăriei, iată cea mai bună rețetă de plăcintă cu mere, care o să vă iasă perfect.

Cu toții ne amintim cu drag de plăcintele făcute de bunica, nu-i așa? Indiferent cât de multe prăjituri sofisticate am gusta, parcă niciuna nu se compară, nici pe departe, cu plăcintele proaspăt scoase din cuptorul bunicii. Aroma și gustul deserturilor din copilărie nu au cum să fie uitate vreodată, așa că vă propunem să aduceți în bucătăria dumneavoastră plăcintele făcute cu dragoste de bunica. 

Plăcintă fragedă cu mere, rețeta bunicii

Plăcinta cu mere este desertul ideal pentru toamnă, mai ales dacă folosiți mere din propria grădină sau cumpărate din piață, de la țărani. Aroma acestei prăjituri vă va purta, cu siguranță, înapoi în vremurile copilăriei, când mâncam pe nerăsuflate plăcintele făcute de bunica. 

Secretul plăcintei cu mere stă în aluat. Cu cât este mai fraged, cu atât plăcinta va fi mai gustoasă. Ideal ar fi să folosiți untură pentru prepararea aluatului, exact așa cum făceau bunicile noastre.

Dacă nu aveți de unde să luați, veți folosi unt, dar trebuie să știți că gustul nu va fi același. 

placinta cu mere
Pentru a ieși fragedă, plăcinta cu mere trebuie făcută cu untură

Ingrediente pentru aluat:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  • 500 gr făină
  • 180 gr untură sau 200 gr. unt
  • 100 gr zahăr pudră
  • două plicuri zahăr vanilat
  • un sfert de linguriță bicarbonat de sodiu
  • două ouă
  • două linguri de smântână
  • o linguriță coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • un kg de mere
  • 100 gr zahăr
  • o linguriță scorțișoară

Cum se prepară plăcinta cu mere

Amestecați făina cu bicarbonatul de sodiu și cu un praf de sare. Adăugați și zahărul, dar și zahărul vanilat. De-abia după aceea puneți untura sau untul. Rețineți că aceste ingrediente trebuie să fie reci atunci când le adăugați peste făină. 

După aceea, începeți să frământați aluatul. Trebuie să obțineți o compoziție cu un aspect de nisip și să se vadă bucățele mici de grăsime prin ea. Puteți să preparați aluatul și cu mixerul, dar nu uitați că plăcintele bunicii erau frământate cu mâinile goale. Poate și de aceea erau atât de gustoase, nu?

După ce ați terminat de frământat, adăugați ouăle și smântâna, puneți și coaja rasă de lămâie și amestecați foarte bine aluatul.

Compoziția rezultată se împarte în două părți egale. Acestea se învelesc cu folie alimentară și se lasă la rece pentru o jumătate de oră. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Între timp, apucați-vă să pregătiți umplutura plăcintei. Dați merele prin răzătoare și amestecați-le cu zahărul și cu scorțișoara. Cuptorul trebuie încălzit la 170 de grade, înainte să băgați plăcinta să se coacă. Luați o tavă, în care puneți hârtie de copt și apoi întindeți în ea prima foaie de plăcintă. 

Peste aceasta puneți compoziția de mere rase și deasupra așezați a doua foaie de plăcintă.

Cu o furculiță înțepați aluatul din loc în loc. Acest procedeu se face pentru ca aburii să iasă mai repede din interiorul plăcintei. 

placinta cu mere
Plăcinta cu mere este unul dintre deserturile preferate din copilărie
Lăsați plăcinta la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. La final, presărați zahăr pudră deasupra plăcintei. 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies