Aceasta reteta de prajitura de post cu banane si nuci se prepara repede si este foarte gustoasa.
Ingrediente prajitura de post cu banane si nuci
1 cana de zahar brun,
2 cani de apa,
2 cani de faina,
1 lingurita scortisoara
6 linguri margarina
3-4 linguri de gem,
1/2 de cana de nuci pisate,
1 praf de copt
lingurita de bicarbonat stins,
3-4 linguri de cacao,
sare.
Topingul:
1 cana zahar brun
100 g margarina
3 linguri de sirop
1/ 4 pahar miez de nuci prajite,tocate
4 banane copte, taiate in felii groase
Mod de preparare prajitura de post cu banane si nuci
Mai intai se face topingul, deorece aceasta prajitura se face invers ca de obicei si prima data se
aseaza topingul apoi blatul.
Se pune margarina intr-o cratita pe foc mic, se adauga zaharul si se amesteca bine.
Se toarna amestecul inr-o tava de tort rotunda. Se imprastie peste amestec, nucile, apoi bananele, apasand usor si sa acopere toata suprafata tavii(ca si in fotografie).
Blat
Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea.
Se bate margarina cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga si vanilia,apoi apa, alternativ, si se amesteca bine dupa fiecare adaugare. Se toarna peste banane.
Se coace aproximativ 1 ora. Se foloseste o spatula destul de mare pentru a lua prajitura de pe tava, se lasa sa se raceasca apoi se intoarce invers si se taie bucati.
Sursa
Ingrediente prajitura de post cu banane si nuci
1 cana de zahar brun,
2 cani de apa,
2 cani de faina,
1
lingurita scortisoara
6 linguri margarina
3-4 linguri de gem,
1/2 de cana de nuci pisate,
1 praf de copt
lingurita de bicarbonat stins,
3-4 linguri de cacao,
o sticluta de rom,
sare.
Topingul:
1 cana zahar brun
100 g margarina
3 linguri de sirop
1/ 4 pahar miez de nuci prajite,tocate
4 banane copte, taiate in felii groase
Mod de preparare prajitura de post cu banane si nuci Mai intai se face topingul, deorece aceasta prajitura
se face invers ca de obicei si prima data se aseaza topingul apoi blatul.
Se pune margarina intr-o cratita pe foc mic, se adauga zaharul si se amesteca bine.
Se toarna amestecul inr-o tava de tort rotunda. Se imprastie peste amestec, nucile, apoi bananele, apasand usor si sa acopere toata suprafata tavii(ca si in fotografie).
Blat Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea.
Se bate margarina cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga si vanilia,apoi apa, alternativ, si se amesteca bine dupa fiecare adaugare. Se toarna peste banane.
Se coace aproximativ 1 ora. Se foloseste o spatula destul de mare pentru a lua prajitura de pe tava, se lasa sa se raceasca apoi se intoarce invers si se taie bucati.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro