Aceasta prajitura de post este rapida si foarte gustoasa! Uite cum se prepara.
Ingrediente prajitura rapida de post
pentru foi
250 gr margarina,
375 gr faina,
180 gr zahar pudra,
un
o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu pe care-l stingeti cu zeama de lamaie,
coaja rasa de la o lamaie
un praf de vanilie.
Ingredientele pentru glazura:
200 gr zahar pudra,
3 – 4 linguri de apa fierbinte,
colorant sau cacao,
o lingura de ulei.
Mod de preparare prajitura rapida de post
Se prepara aluatul cu cele mai sus mentionate, iar apoi se lasa sa stea la rece 1 – 2 ore, se imparte in doua se intind foi, una se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pune apoi un strat de gem de prune, apoi se pune deasupra cea de-a doua foaie.
Se coace prajitura la foc moderat. Mai apoi se amesteca separat ingredientele pentru glazura, care trebuie sa aiba consistenta unei smantani foarte groasa, dupa care se intinde pe prajitura calda (puteti colora un pic de glazura cu cacao si sa puneti peste cea roz).
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro