Fanuropita sau prăjitura Sfântului Fanurie este o prăjitură foarte populară în Grecia, aromată şi foarte simplu de făcut. În timpul preparării acestei reţete, se spun rugăciuni către Sfântul Fanurie şi pentru mântuirea mamei sale, pe care sfântul a iubit-o foarte mult şi care a murit nepocăită pentru păcatele ei. Puteţi pregăti oricând această prăjitură, şi în special de ziua sfântului, împărţind-o săracilor şi făcând milostenie.
Se adaugă aluatul în tava pregătită.
Prăjitura se lasă la cuptor până când partea de sus se rumeneşte – aproximativ 40 de minute. Faceţi „testul scobitorii” (introduce-ţi o scobitoare în mijlocul prăjiturii şi, dacă scobitoarea iese curată, atunci prăjitura este coaptă).
Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă 5 minute la răcit în tavă.
Se scoate apoi prăjitura din tavă şi se lasă la răcit complet.
Când se răceşte, se presară zahăr pudră. Prăjitura se va usca repede, aşa că asiguraţi-vă că o veţi pune într-un vas etanş sau acoperit bine cu folie de plastic.
Poftă bună şi Sfântul Fanurie să vă răsplătească rugăciunile şi milostenia!
sursa: dexologia.ro