Reţetă rapidă de eclere cu cremă de vanilie! Nu durează mult să le pregăteşti şi sunt delicioase

Reţetă rapidă de eclere cu cremă de vanilie! Nu durează mult să le pregăteşti şi sunt delicioase
Reţetă rapidă de eclere cu cremă de vanilie! Nu durează mult să le pregăteşti şi sunt delicioase

Daca eclerul e prajitura ta preferata, incearca sa-l faci singura, in casa.

 

Timp de preparare: 20 min
 
 
Timpul de gatire: 40 min
 
 
Gata in: 1 ora
 
 
INGREDIENTE
 
 
Pentru aluat
 
 
125 ml apa
 
125 ml lapte rece
 
125 g unt
 
5 oua
 
1 praf de sare
 
160 g faina
 
 
Pentru crema
 
 
1 litru lapte
 
6 galbenusuri
 
1 pastaie de vanilie
 
100 g zahar
 
 
Pentru glazurat
 
 
100 g ciocolata neagra
 
 
1. Intr-o oala se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea. Cand fierb, se pune toata faina dintr-o data si se amesteca energic. Apoi, se adauga ouale, unul cate unul si, din nou, se amesteca energic pentru a le incorpora pe fiecare. Numai dupa ce un ou a fost incorporat se adauga un altul.
Aluatul este gata cand se desprinde de peretii vasului.
 
 
2. Aluatul rezultat se pune intr-un pos sau intr-o punga taiata la un colt si apoi se elibereaza in tava bucati lungi de aluat de circa 8 cm, la distana pentru a avea loc sa creasca.
 
 
3. Tava se da la copt pentru 10 minute cu usa inchisa si apoi inca 25 de minute cu usa intredeschisa prin sustinerea usii cu ajutorul unui bat de chibrit.
Apoi, se lasa sa se raceasca.
 
 
4. Intre timp, se prepara crema, pentru care ouale cu zaharul se freaca pana ce se obtine o crema albicioasa iar laptele se fierbe cu vanilia. Cand fierbe laptele se toarna peste crema de ou si se bate incet cu telul. Apoi, amestecul se toarna intr-o oala care sa poata fierbe la bain-marie.
Se lasa la fiert asa, amestecand din cand in cand, iar atunci cand se desprinde de peretii vasului este gata.
 
 
5. Crema se pune intr-un pos sau seringa de patiserie si se umplu cojile de ecler taiate in doua pe lung.
 
 
6. Ciocolata se topeste la bain-marie si se toarna imediat peste ecleruri.
Se lasa sa se intareasca, se dau la rece si apoi se servesc.
 
 
Sursa

Timp de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 40 min

Gata in: 1 ora

Citeste si: Dieta miraculoasă prin care slăbeşti 15 kilograme în 15 zile! MENIUL COMPLET

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro



INGREDIENTE


Pentru aluat

125 ml apa
125 ml lapte rece
125 g unt
5 oua
1 praf de sare
160 g faina

Pentru crema

1 litru lapte
6 galbenusuri
1 pastaie de vanilie
100 g zahar


Pentru glazurat

Citeste si: Iadul prin care a trecut o româncă. Ana a fost răpită pe o stradă din Londra şi transformată în sclavă sexuală. După ce o supuneau la perversiuni sexuale, clienţii o lăsau sângerând sau incapabilă să se ridice

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro


100 g ciocolata neagra

1. Intr-o oala se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea. Cand fierb, se pune toata faina dintr-o data si se amesteca energic. Apoi, se adauga ouale, unul cate unul si, din nou, se amesteca energic pentru a le incorpora pe fiecare. Numai dupa ce un ou a fost incorporat se adauga un altul. Aluatul este gata cand se desprinde de peretii vasului.

2. Aluatul rezultat se pune intr-un pos sau intr-o punga taiata la un colt si apoi se elibereaza in tava bucati lungi de aluat de circa 8 cm, la distana pentru a avea loc sa creasca.

3. Tava se da la copt pentru 10 minute cu usa inchisa si apoi inca 25 de minute cu usa intredeschisa prin sustinerea usii cu ajutorul unui bat de chibrit. Apoi, se lasa sa se raceasca.

4. Intre timp, se prepara crema, pentru care ouale cu zaharul se freaca pana ce se obtine o crema albicioasa iar laptele se fierbe cu vanilia. Cand fierbe laptele se toarna peste crema de ou si se bate incet cu telul. Apoi, amestecul se toarna intr-o oala care sa poata fierbe la bain-marie. Se lasa la fiert asa, amestecand din cand in cand, iar atunci cand se desprinde de peretii vasului este gata.

5. Crema se pune intr-un pos sau seringa de patiserie si se umplu cojile de ecler taiate in doua pe lung.

6. Ciocolata se topeste la bain-marie si se toarna imediat peste ecleruri. Se lasa sa se intareasca, se dau la rece si apoi se servesc.

Sursa

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

HOROSCOP complet martie 2019: Necazuri mari pentru câteva zodii. Primăvara aduce probleme

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies