Reţetă rapidă de eclere cu cremă de vanilie! Nu durează mult să le pregăteşti şi sunt delicioase
A. B.11 martie 2019Actualizat: 16 martie 2023, 13:02
Daca eclerul e prajitura ta preferata, incearca sa-l faci singura, in casa.
Timp de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 40 min
Gata in: 1 ora
INGREDIENTE
Pentru aluat
125 ml
apa
125 ml lapte rece
125 g unt
5 oua
1 praf de sare
160 g faina
Pentru crema
1 litru lapte
6 galbenusuri
1 pastaie de vanilie
100 g zahar
Pentru glazurat
100 g ciocolata neagra
1. Intr-o oala se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea. Cand fierb, se pune toata faina dintr-o data si se amesteca energic.
Apoi, se adauga ouale, unul cate unul si, din nou, se amesteca energic pentru a le incorpora pe fiecare. Numai dupa ce un ou a fost incorporat se adauga un altul. Aluatul este gata cand se desprinde de peretii vasului.
2. Aluatul rezultat se pune intr-un pos sau intr-o punga taiata la un colt si apoi se elibereaza in tava bucati lungi de aluat de circa 8 cm, la distana pentru a avea loc sa creasca.
3. Tava se da la copt pentru 10 minute cu usa inchisa si apoi inca 25 de minute cu usa intredeschisa prin sustinerea usii cu ajutorul unui bat de chibrit. Apoi, se lasa sa se raceasca.
4. Intre timp, se prepara crema, pentru care ouale cu zaharul se freaca pana ce se obtine o crema albicioasa iar laptele se fierbe cu vanilia. Cand fierbe laptele se toarna peste crema de ou si se bate incet cu telul. Apoi, amestecul se toarna intr-o oala care sa poata fierbe la bain-marie. Se lasa la fiert asa, amestecand din cand in cand, iar atunci cand se desprinde de peretii vasului este gata.
5. Crema se pune intr-un pos sau seringa de patiserie si se umplu cojile de ecler taiate in doua pe lung.
6. Ciocolata se topeste la bain-marie si se toarna imediat peste ecleruri. Se lasa sa se intareasca, se dau la rece si apoi se servesc.
Sursa
Timp de preparare: 20 min Timpul de gatire: 40 min
1. Intr-o oala se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea. Cand fierb, se pune toata faina dintr-o data si se amesteca energic. Apoi, se adauga ouale, unul cate unul si, din nou, se amesteca energic pentru a le incorpora pe fiecare. Numai dupa ce un ou a fost incorporat se adauga un altul. Aluatul este gata cand se desprinde de peretii vasului.
2. Aluatul rezultat se pune intr-un pos sau intr-o punga taiata la un colt si apoi se elibereaza in tava bucati lungi de aluat de circa 8 cm, la distana pentru a avea loc sa creasca.
3. Tava se da la copt pentru 10 minute cu usa inchisa si apoi inca 25 de minute cu usa intredeschisa prin sustinerea usii cu ajutorul unui bat de chibrit. Apoi, se lasa sa se raceasca.
4. Intre timp, se prepara crema, pentru care ouale cu zaharul se freaca pana ce se obtine o crema albicioasa iar laptele se fierbe cu vanilia. Cand fierbe laptele se toarna peste crema de ou si se bate incet cu telul. Apoi, amestecul se toarna intr-o oala care sa poata fierbe la bain-marie. Se lasa la fiert asa, amestecand din cand in cand, iar atunci cand se desprinde de peretii vasului este gata.
5. Crema se pune intr-un pos sau seringa de patiserie si se umplu cojile de ecler taiate in doua pe lung.
6. Ciocolata se topeste la bain-marie si se toarna imediat peste ecleruri. Se lasa sa se intareasca, se dau la rece si apoi se servesc.