Reteta pentru prajitura Tosca este una usoara, iar rezultatul este senzational. Acest desert este delicios si in plus, arata exact ca prajiturile de la cofetarie.
Prajitura Tosca este una dintre cele mai rapide prajituri de casa, este extrem de gustoasa si se prepara destul de repede. Aromata, cremoasa si cu multa ciocolata deasupra, aceasta prajitura va fi, cu siguranta, pe placul tuturor.
Prăjitura Tosca, un desert rapid și economic
Chiar dacă numele acestei prăjituri nu vă sună cunoscut, atunci când veți afla cum se prepară, cu siguranță vă veți aduce aminte că ați mai gustat-o în trecut.
Prăjitura Tosca este pe placul tuturor, pentru că are de toate: blat cu mac, cremă aromată de vanilie, biscuiți și bineînțeles, ciocolată.
Fiind o prăjitură de casă, încercați să preparați dumneavoastră și crema de vanilie, nu să folosiți budincă la plic. Asta nu înseamnă că prăjitura nu va fi gustoasă dacă veți folosi creme din comerț, dar trebuie să recunoaștem că cele pregătite în casă au o altă aromă și un gust mai plăcut. Fiți
Pentru blat:
- 4 albușuri
- 40 g cocos
- 150 g mac
- 50 g făină
- 120 g zahăr
- sare
- vanilie
Pentru sirop:
- 30 g zahăr
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 50 ml apă
Pentru crema de vanilie:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 400 ml lapte
- 4 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 60 g făină sau 30 g amidon
- un vârf de cuțit de sare
- o păstaie de vanilie sau două plicuri de zahăr vanilat
- esență de vanilie
- 200 g unt cu 82% grăsime
Pentru glazura de ciocolată:
- 75 g smântână pentru frișcă min. 30%
- 100 g ciocolată de menaj min.50%
Pentru stratul de biscuiți:
- 150 g biscuiți
- două lingurițe de ness
- 50 ml cafea espresso
Cum se prepară prăjitura Tosca
În primul rând, trebuie să preparați blatul de albușuri cu mac.
Spuma trebuie să fie lucioasă și să nu cadă, atunci când întoarceți castronul invers. Apoi adăugați macul, cocosul, esența de vanilie și făina și omogenizați.
Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați-o în cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute.
După ce este copt, scoateți-l din tavă și lăsați-l să se răcească. Apoi îl așezați înapoi în tavă, cu susul în jos.
Nu este obligatoriu să îl însiropați, dar dacă vreți ca prăjitura să fie și mai moale, puteți prepara un sirop astfel: într-o crăticioară, puneți zahărul, apa și zeama de lămâie și lăsați-le să fiarbă.
Apoi așteptați ca siropul să se răcească și după aceea puneți-l uniform peste blat. Între timp, faceți și crema de vanilie. Puneți laptele să fiarbă într-o cratiță, împreună cu păstaia de vanilie sau cu zahărul vanilat.
Gălbenușurile se mixează cu zahărul, cu făina sau cu amidonul și cu un praf de sare. Turnați compoziția de gălbenușuri peste lapte, atunci când acesta este fierbinte și amestecați în permanență, pe foc mic. Trebuie să obțineți o cremă groasă, pe care o lăsați să se răcească.
Separat, mixați untul și amestecați-l apoi cu crema de vanilie, când aceasta este rece. Puneți untul puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.
Crema se pune apoi peste blat. Pregătiți și cafeaua, în care adăugați și cele două lingurițe de ness. Înmuiați biscuiții în cafea și apoi așezați-i peste crema de vanilie. După aceea, băgați tava în frigider, măcar 15 minute.
Pentru glazură, puneți frișca pe foc, până se încălzește. Apoi adăugați bucățelele de ciocolată și lăsați-le să se topească, fără să amestecați. Când ciocolata s-a topit, amestecați de câteva ori în glazură, ca să se omogenizeze.Turnați glazura peste stratul de biscuiți și nivelați frumos. Prăjitura Tosca trebuie să stea la rece pentru câteva ore, înainte de a o tăia.