Rețetă rapidă și ușoară de supă cremă de morcovi

Rețetă rapidă și ușoară de supă cremă de morcovi
Rețetă rapidă și ușoară de supă cremă de morcovi

Supa cremă de morcovi se prepară rapid, din doar câteva ingrediente. Adăugați și puțin ghimbir și veți obține o mâncare perfectă pentru sezonul rece.

Supele cremă sunt vedetele iernii. Sunt sănătoase, țin de foame și merg servite fierbinți, ca să ne mai încălzim puțin. Supa cremă de morcovi se numără printre cele mai apreciate, datorită aromei intense pe care o are. În plus, morcovii fac parte din legumele dulci, care satisfac chiar și gusturile celor mai mofturoși dintre noi. 

Supa cremă de morcovi, un răsfăț culinar plin de savoare

Cu toții știm că legumele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră zilnică. În special iarna, legumele merg consumate cel mai bine sub formă de supe cremă. 

Este și cazul morcovilor. Supa cremă de morcovi are o culoare spectaculoasă, miroase excelent și este și foarte gustoasă. Pentru un plus de savoare, puneți și puțin ghimbir în ea. 

Această rețetă va fi gata în cel mult o jumătate de oră.

Este ideală și pentru persoanele care vor să slăbească, dar și pentru copii. Se știe că morcovii sunt bogați în betacaroten, care se transformă în vitamina A, atunci când ajunge în organism. 

Vitaminele A, E și C întăresc sistemul imunitar, ajută la regenerarea pielii și în plus, sprijină și vederea. Supa cremă de morcovi poate fi preparată cu unt sau cu ulei de măsline, după cum vă place. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Aveți grijă să cumpărați morcovi dulci, tari, să nu fie fazi, pentru că vor strica tot gustul supei. 

Ingrediente:

  • 700 gr de morcovi 
  • 2 cartofi dulci
  • un sfert de rădăcină de țelină
  • 2 căței de usturoi 
  • o ceapă
  • o lingură de ghimbir proaspăt ras
  • 50 gr de unt
  • două linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper

Cum se prepară supa cremă de morcovi

Într-o cratiță, puneți uleiul la încins, după care adăugați untul și ceapa, pe care o veți lăsa să se călească. Puneți sare și piper. În momentul în care ceapa devine sticloasă, puneți și usturoiul, dar și cartofii dulci, tăiați cubulețe. 

De asemenea, tot acum adăugați țelina și morcovii, tăiați rondele. Puneți apă și lăsați toate legumele să fiarbă la foc mic.

Ca să vă dați seama când sunt gata legumele, morcovii trebuie să fie ușor de străpuns cu furculița. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ghimbirul praspăt ras se adaugă la final. Acesta trebuie lăsat doar puțin să fiarbă, după care veți opri focul. Lăsați supa să se răcească și apoi pisați legumele cu blenderul. 

Puneți sare și piper, după gust. Dacă vreți ca supa să fie mai subțire, puteți adăuga din apa în care au fiert legumele. 

Supa cremă de morcovi poate fi servită cu semințe de dovleac, cu parmezan sau cu crutoane. 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies