Supa cremă de morcovi se prepară rapid, din doar câteva ingrediente. Adăugați și puțin ghimbir și veți obține o mâncare perfectă pentru sezonul rece.
Supele cremă sunt vedetele iernii. Sunt sănătoase, țin de foame și merg servite fierbinți, ca să ne mai încălzim puțin. Supa cremă de morcovi se numără printre cele mai apreciate, datorită aromei intense pe care o are.
Supa cremă de morcovi, un răsfăț culinar plin de savoare
Cu toții știm că legumele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră zilnică. În special iarna, legumele merg consumate cel mai bine sub formă de supe cremă.
Este și cazul morcovilor. Supa cremă de morcovi are o culoare spectaculoasă, miroase excelent și este și foarte gustoasă.
Această rețetă va fi gata în cel mult o jumătate de oră. Este ideală și pentru persoanele care vor să slăbească, dar și pentru copii. Se știe că morcovii sunt bogați în betacaroten, care se transformă în vitamina A, atunci când ajunge în organism.
Vitaminele A, E și C întăresc sistemul imunitar, ajută la regenerarea pielii și în plus, sprijină și vederea.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Aveți grijă să cumpărați morcovi dulci, tari, să nu fie fazi, pentru că vor strica tot gustul supei.
Ingrediente:
- 700 gr de morcovi
- 2 cartofi dulci
- un sfert de rădăcină de țelină
- 2 căței de usturoi
- o ceapă
- o lingură de ghimbir proaspăt ras
- 50 gr de unt
- două linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Cum se prepară supa cremă de morcovi
Într-o cratiță, puneți uleiul la încins, după care adăugați untul și ceapa, pe care o veți lăsa să se călească. Puneți sare și piper. În momentul în care ceapa devine sticloasă, puneți și usturoiul, dar și cartofii dulci, tăiați cubulețe.
De asemenea, tot acum adăugați țelina și morcovii, tăiați rondele. Puneți apă și lăsați toate legumele să fiarbă la foc mic. Ca să vă dați seama când sunt gata legumele, morcovii trebuie să fie ușor de străpuns cu furculița.
Ghimbirul praspăt ras se adaugă la final. Acesta trebuie lăsat doar puțin să fiarbă, după care veți opri focul. Lăsați supa să se răcească și apoi pisați legumele cu blenderul.
Puneți sare și piper, după gust. Dacă vreți ca supa să fie mai subțire, puteți adăuga din apa în care au fiert legumele.
Supa cremă de morcovi poate fi servită cu semințe de dovleac, cu parmezan sau cu crutoane.