Rețetă rapidă și ușoară de supă cremă de morcovi

Rețetă rapidă și ușoară de supă cremă de morcovi

Supa cremă de morcovi se prepară rapid, din doar câteva ingrediente. Adăugați și puțin ghimbir și veți obține o mâncare perfectă pentru sezonul rece.

Supele cremă sunt vedetele iernii. Sunt sănătoase, țin de foame și merg servite fierbinți, ca să ne mai încălzim puțin. Supa cremă de morcovi se numără printre cele mai apreciate, datorită aromei intense pe care o are. În plus, morcovii fac parte din legumele dulci, care satisfac chiar și gusturile celor mai mofturoși dintre noi. 

Supa cremă de morcovi, un răsfăț culinar plin de savoare

Cu toții știm că legumele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră zilnică. În special iarna, legumele merg consumate cel mai bine sub formă de supe cremă. 

Este și cazul morcovilor. Supa cremă de morcovi are o culoare spectaculoasă, miroase excelent și este și foarte gustoasă.

Pentru un plus de savoare, puneți și puțin ghimbir în ea. 

Această rețetă va fi gata în cel mult o jumătate de oră. Este ideală și pentru persoanele care vor să slăbească, dar și pentru copii. Se știe că morcovii sunt bogați în betacaroten, care se transformă în vitamina A, atunci când ajunge în organism. 

Vitaminele A, E și C întăresc sistemul imunitar, ajută la regenerarea pielii și în plus, sprijină și vederea. Supa cremă de morcovi poate fi preparată cu unt sau cu ulei de măsline, după cum vă place. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Aveți grijă să cumpărați morcovi dulci, tari, să nu fie fazi, pentru că vor strica tot gustul supei. 

Ingrediente:

  • 700 gr de morcovi 
  • 2 cartofi dulci
  • un sfert de rădăcină de țelină
  • 2 căței de usturoi 
  • o ceapă
  • o lingură de ghimbir proaspăt ras
  • 50 gr de unt
  • două linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper

Cum se prepară supa cremă de morcovi

Într-o cratiță, puneți uleiul la încins, după care adăugați untul și ceapa, pe care o veți lăsa să se călească. Puneți sare și piper. În momentul în care ceapa devine sticloasă, puneți și usturoiul, dar și cartofii dulci, tăiați cubulețe. 

De asemenea, tot acum adăugați țelina și morcovii, tăiați rondele. Puneți apă și lăsați toate legumele să fiarbă la foc mic. Ca să vă dați seama când sunt gata legumele, morcovii trebuie să fie ușor de străpuns cu furculița. 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Ghimbirul praspăt ras se adaugă la final. Acesta trebuie lăsat doar puțin să fiarbă, după care veți opri focul. Lăsați supa să se răcească și apoi pisați legumele cu blenderul. 

Puneți sare și piper, după gust. Dacă vreți ca supa să fie mai subțire, puteți adăuga din apa în care au fiert legumele. 

Supa cremă de morcovi poate fi servită cu semințe de dovleac, cu parmezan sau cu crutoane. 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte