Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche prăjitura sa din foi cu cocos și dulceață de afine.
Roxana Blenche a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta, este vorba de o prăjitură cu foi, cu cremă de cocos și dulceață de afine.
Rețeta Roxanei Blenche de prăjitură cu cocos și dulceață de afine
Citește și: Rețeta de prăjitură Geta cu foi a Roxanei Blenche. „Este absolut demențială, trebuie să o încercați și voi.”
Citește și: Ruladă cu mascarpone, zmeură și busuioc, rețeta Roxanei Blenche. „Ce aerată e și ce pufoasă a ieșit!”
Ingrediente:
Pentru foi avem nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 2 ouă
- 10 linguri de zahăr
- 10 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 g sare
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 plic amoniac
- 10 linguri lapte
- 550-600 g de făină
Pentru cremă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 5 gălbenușuri;
- 3 linguri făină;
- 2 plicuri de zahăr vanilat;
- 10 linguri rase de zahăr;
- 600 ml de lapte;
- 200 g unt;
- 150 de grame de fulgi de cocos;
- 500 g mascarpone;
- 200 g frișcă lichidă
Mod de preparare:
Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Avem 2 ouă întregi, pe care le batem cu 10 linguri de zahăr, cu 10 linguri de ulei de floarea soarelui. După care, adaug și 2 plicuri de zahăr vanilat, un praf de sare. În 10 linguri de lapte pun un pliculeț de amoniac. Amestec totul foarte bine și adaug în compoziție. Adăugăm făină cât cuprinde. Începem să frământăm. Avem aluatul omogen și îl scotem pe măsuța de lucru. Am divizat aluatul în 4. Am luat fiecare bucățică și am întins-o pe suprafața de lucru cu făină la bază și am pus foile pe dosul tăvii. Tava am uns-o cu puțin unt și am presărat făină peste ea. Le-am copt la 210 grade, timp de 10-15 minute.
Între timp, facem și crema. Am nevoie de 5 gălbenușuri. Am pus și două plicuri de zahăr vanilat, 10 linguri de zahăr, 3 linguri de făină. După care, am adăugat 600 de ml de lapte. După ce crema a fiert, am pus 200 de ml de unt și 150 de grame de fulgi de cocos. Omogenizăm, după care dăm la rece. Am bătut 200 de grame de frișcă lichidă. Peste cremă am adăugat 500 de grame de mascarpone, după care am pus și frișca în compoziție. Am luat foaia, am așezat-o și am întins crema cu cocos. Uniformizăm totul frumos, după care așezăm încă o foaie. Venim cu dulceață de afine, după care punem un strat de cremă de cocos peste afine. Am pus foaie, s-a pus cremă, după care s-a pus foaie din nou și la final, deasupra, puțină cremă. Deasupra am presărat fulgi de cocos și am lăsat-o la frigider peste noapte. Este foarte important ca să se înmoaie foile.”, a explicat chef Roxana Blenche pe TikTok.
@blenche.roxana Foi Cocos: Foi: 2 oua 10 lg zahar 10 lg ulei de floarea soarelui 2 g sare 2 plicuri zahar vanilat 1 plic amoniac 10 lg lapte Faina aproximativ 550-600 g Crema: 5 gălbenușuri 3 lg faina 2 plic zahar vanilat 10 lg rase de zahar 600 ml lapte 200 g Unt 150 Fulgi de cocos 500 g mascarpone 200 g frișcă lichida #blenche ♬ sunet original- BLENCHE ROXANA