Rösti este un preparat elvetian, alcatuit in mare parte din cartofi, preparati in stilul unei placinte.
Initial, era un preparat pentru micul dejun, dar in prezent este consumat in toata Elvetia. incearca si tu aceasta reteta de cartofi cu sfecla si hrean, recomandata de Jamie Oliver.
Ingrediente
2 cartofi mari
½ ceapa rosie
1 catel de usturoi
1 ½ lingurita chimion
3 linguri ulei
2 sfecle rosii
2 linguri de sos de hrean
Dai prin razatoarea cea mare cartofii, apoi storci excesul de lichid din ei.
Cureti si tai fin ceapa, pisezi usturoiul, apoi rumenesti usor chimionul intr-o tigaie uscata. Speli si cureti sfecla rosie, apoi o dai prin razatoare.
Amesteci cartofii, ceapa si usturoiul intr-un castron mare, adaugi chimionul si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Framanti cu mana si formezi 4 chiftele turtite, precum cele de la burgeri.
incingi uleiul intr-o tigaie si prajesti acesti cartofi rösti la foc mediu-mic, aproximativ 10 minute, pe fiecare parte.
Combini sfecla rasa cu sosul de hrean intr-un castron si servesti combinatia peste cartofii rösti.
Sosul de hrean se prepara din urmatoarele ingrediente
250 ml smantana grasa
cateva grame hrean ras
1 lingura mustar Dijon
1 lingurita otet din vin alb
1/2 lingurita sare grunjoasa
1/4 lingurita piper negru macinat
Pui toate ingredientele intr-un bol mediu si amesteci pana obtii o compozitie cremoasa si omogena. Dai crema de hrean la frigider cel putin 4 ore sau o lasi peste noapte, pentru a permite aromelor sa se combine.
Sursa: clickpoftabuna.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro