Află din rândurile următoare cum prepară Adina Alberts rețeta de pâine sănătoasă.
Doctorul Adina Alberts a vorbit în mediul online despre cât de important este să consumi o pâine de calitate, gustoasă, dar și sănătoasă.
„ Pâinea este un aliment de bază.
Astfel, specialistul în domeniu ne îndeamnă să ne facem acasă propria noastră pâine și vine în ajutorul nostru cu o rețetă delicioasă de pâine de casă.
Rețeta Adinei Alberts de pâine de casă
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Pizza din felii de pâine, rețeta Alinei Laufer! „Miroase ca într-o pizzerie!”
Ingrediente:
- 700 de grame de făină de grâu bio;
- 500 de ml de apă călduță;
- 20 de grame de drojdie proaspătă;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- linguriță de sare;
- linguriță de zahăr.
Opțional, puteți adăuga ce semințe doriți.
Mod de preparare:
Adina Alberts a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ O frământ cu mâinile. Nu am nevoie de niciun fel de utilaj. Nici nu are nevoie de frământare prea mare, prea îndelungată, nu este nevoie. Zahărul îl folosesc să dizolv drojdia. Sarea o pun peste făină. Drojdia dizolvată o pun peste făină cu apa călduță și amestec, frământ timp de maxim 5 minute. Pun ulei de măsline și această compoziție, peste care adaug ce vreau eu să adaug, se pune această cocă la crescut în frigider timp de 12 ore minim în frigider. A doua zi de dimineață, încălziți cuptorul bine, cel puțin 15-20 de minute înainte. Ideal ar fi la 180 de grade. Puneți o tăviță cu apă în cuptor, pe fundul cuptorului, astfel încât să se creeze abur în cuptor. Așezați pâinea într-o tavă și puneți-o în cuptor. Se coace în 25-30 de minute, depinde de mărimea pe care ați dat-o acestei pâini .”, a spus doctorul Adina Alberts pe Facebook.