Exista multe persoane care fug de sucurile verzi pentru ca le asociaza cu un gust rau.
Andreea Raicu prezinta pe blogul sau o reteta surprinzatoare de suc verde pentru micul dejun.
"Printre ingrediente se afla coriandrul, merele verzi, lime si castraveti, insa puteti adauga si alte alimente care va inspira, cum ar fi de exemplu kiwi-ul. Sucurile verzi ofera o doza importanta de vitamine si minerale, mai multa energie, dar si un cocktail de antioxidanti.
Vitaminele si minerale sunt absorbite in corp mult mai rapid din sucuri decat din legumele intregi. Explicatia e simpla. Cand consumam alimente intregi, corpul trebuie sa separe fibrele de sucuri, un proces care ia timp, iar daca digestia nu este foarte eficienta, riscam sa pierdem nutrienti esentiali. In schimb, sucurile naturale verzi au nevoie de doar 20 de minute ca sa fie absorbite, iar corpul se remineralizeaza imediat.
Cea mai buna modalitate ca sa va obisnuiti cu gustul lor este sa le beti constant. In cazul anumitor combinatii ceva mai amarui (care contin varza kale, spanacul sau iarba de grau) va trebuie putin mai mult timp pana veti dezvolta o placere pentru ele. Vi se pare ca sucul pe care l-ati preparat este prea concentrat? Il puteti dilua cu putina apa.",
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro