Sardinele la gratar, umplute cu marinata Chermoula, tipic marocana, sunt un fel de mancare exotic, usor de preparat si care pot fi servite ca aperitiv la o cina sau ca o gustare la o simpla intalnire cu prietenii sau familia.
Ingrediente:
- 2 kg de sardine proaspete, filetate ca un fluture
- ulei de masline pentru ungerea pestelui
Pentru marinata Chermoula:
- un manunchi de corinadru, fara codite groase, tocat marunt
- 4 catei de usturoi, striviti sau tocati marunt
- 2 linguri cu boia de ardei iute
- 1 lingura cu chimion macinat
- 1 lingurita cu sare, sau mai multa, dupa gust
- 1 lingurita cu ghimbir ras (optional)
- 1/2 lingurita cu piper roz (optional)
- 1/4 lingurita cu firicele de sofran, maruntite
-
- sucul de la o lamaie mica
Mod de preparare:
Spalati sardinele si uscati-le bine. Puneti-le deoparte.
Combinati ingredientele pentru marinata intr-un castron mic, adaugand mai mult ulei de masline sau zeama de lamaie pentru ca marinata sa aiba consistenta unei paste tartinabile.
Luati un file de peste, asezati-l cu partea cu piele pe un tocator si ungeti-l cu o lingurita de marinata.
incingeti gratarul. Ungeti perechile de fileuri pe ambele parti cu ulei de masline. Frigeti pestele la foc mediu, cateva minute pe fiecare parte.
Preparatul se serveste caldut sau la temperatura camerei.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro