Aceasta reteta de zacusca de vinete este simpla si foarte gustoasa. Iata cum se prepara.
Ingrediente:
- 10 kg.
- 3,5 kg. ardei gras
- 3,5 kg. capia sau gogosari
- 500 g. morcovi rasi
- 3 kg. ceapa
- 1,5 litri ulei
- 2 litri bulion
- sare grunjoasa
- piper
- 1 lingura zahar
Etapa 1: Se coc vinetele, se decojesc si se lasa la scurs. Se face acelasi lucru cu ardeii si gogosarii. Se incinge uleiul; se toaca ceapa marunt si se prajeste in uleiul incins.
Etapa 2: Se adauga ardeii, capia sau gogosarii, trecuti prin masina de tocat si se amesteca totul bine. Se lasa sa se dinstuie putin si se pun morcovii rasi.
Etapa 3: Se pune sare si piper dupa gust, si zahar daca doriti zacusca mai dulce.Dupa ce scade bine, se adauga vinetele macinate si bulionul. Se amesteca intruna.
Etapa 4: Cand intreaga compozitie scade indeajuns iar uleiul se ridica la suprafata, zacusca e gata.
Etapa 5: Intre timp se pregatesc borcanele: se pun in cuptor la incalzit si se scot, cate unul, pentru a fi umplut cu zacusca fierbinte. Se pun capace si se aseaza sub paturi, la cald, pana cand se racesc.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro