Rețetă simplă de tartă cu căpșuni. Ce ingrediente să adaugi pentru un desert delicios

Rețetă simplă de tartă cu căpșuni

Rețeta simplă pentru o tartă delicioasă și ingredientele de care ai nevoie pentru un desert ca la carte.

A venit vara, așa că îți dorești cu siguranță să poți să realizezi deserturi delicioase ajutandu-te de fructele pe care le găsești în propria grădină sau în piețe. Cum mirosul de căpșuni este unul căruia nu putem rezista de cele mai multe ori, este timpul perfect să realizăm dulciuri delicioase pe baza acestora, deoarece sunt niște fructe care nu pot fi găsite în toată perioada anului. Pentru cei care doresc să realizeze o tartă delicioasă și să își strângă familia în jurul mesei, iată o rețetă simplă, care nu necesită foarte mult timp de pregătire și care cu siguranță va face în așa fel încât să vă aducă zâmbetul pe buze, atât vouă, cât și celor din familie, deoarece un strop de dulce nu a făcut rău nimănui niciodată.

Rețetă simplă de tartă cu căpșuni

Citește și: Plăcinte cu ciuperci. Deliciu savuros pentru toată familia!

Rețetă simplă de tartă cu căpșuni [Sursa foto: freepik]

Citește și: Budincă de brânză. Deliciul cremos, o îmbinare perfectă între dulce și acidulat!

Modul de preparare al tartei cu căpșuni nu este unul deloc greu, astfel că nici nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente și timp petrecut în bucătărie.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Blatul- pentru o formă cu diametrul de 26 cm

  • 2 ouă
  • 60 g zahăr
  • 60 g făină
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la ½ de lămâie
  • puţin unt pentru uns tava

Umplutură

  • 500 g căpşuni
  • 180 g zahăr tos
  • 400 ml smântână pentru frişcă cu min. 30% grăsime
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă pastă de vanilie Bourbon

Rețetă simplă de tartă cu căpșuni [Sursa foto: freepik]

Acum, că avem pe masă toate ingredientele de care avem nevoie, vom începe prin a spăla foarte bine căpșunile, pe care apoi le tăiem felii, le presărăm cu zahăr și le lăsăm la frigider până în momentul în care avem nevoie de ele. Începem prin a pregăti blatul, astfel că aprindeți cuptorul la 180 de grade să se încălzească până în momentul în care îl realizați. Puneți între timp ouăle întregi într-un vas, coaja de lămâie, sarea și sarea, apoi mixați totul timp de cel puțin 5-7 minute, până se albește totul și crește în volum. Adăugați treptat făină în ploaie și incorporați-o folosind un tel sau o spatulă. După ce toată compoziția este amestecată cum trebuie, puneți-o în tavă la cuptor pentru cel mult 15 minute, însă nu mai mult, și trebuie să fiți foarte atenți în momentul în care acesta începe să se rumenească pe margini. Blatul este gata, așa că avem nevoie și de umplutură. Începeți prin a bate smântâna până devine fermă, peste care adăugăm zahărul pudră și vanilia și mixați ca totul să se încorporeze. După ce ați scos blatul de la cuptor, așezați un strat de cremă, peste care veți orna cu căpșunile pe care le-ați scos de la frigider și care au stat în siropul de zahăr. Pentru un gust mai aparte, puteți să lăsați tarta la frigider pentru cel puțin două ore înainte să fie mâncată.

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

Trucuri pentru o tartă cu căpșuni delicioasă

Rețetă simplă de tartă cu căpșuni [Sursa foto: freepik]

Iată și câteva trucuri care te vor ajuta ca tarta de căpșuni să iasă una delicioasă și să te surprindă cu gustul său. Alege căpșuni proaspete, coapte, dulci și suculente, deoarece acestea vor adăuga o aromă și un miros delicios prăjiturii tale. Un alt secret este să lași căpșunile în zahăr pentru a intensifica aroma. Poți face acest lucru cât timp realizezi blatul și crema, lăsându-le tăiate feliuțe cu zahăr, la frigider. Poți adăuga chiar și o cremă de vanilie între blat și căpșuni pentru un plus de savoare dacă prefer această aromă sau poți să adaugi vanilie în smântâna mixată. Dacă îți dorești un desert răcoritor, este foarte important ca aceasta să fie răcită bine înainte să fie servită, pentru a se potrivi foarte bine cu un fresh răcoritor în zilele de vară.

Rețetă simplă de tartă cu căpșuni [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Înghețată cu lime și mentă. Desertul răcoritor perfect pentru vară!

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”

Top 5 sfaturi despre cum să ai o piele sănătoasă și strălucitoare

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere