Reteta simpla: Prajitura cu ciocolata, caramel si biscuiti!

Reteta simpla: Prajitura cu ciocolata, caramel si biscuiti!
Reteta simpla: Prajitura cu ciocolata, caramel si biscuiti!

Desertul acesta este varianta perfecta daca vrei sa pregatesti o prajitura simpla, cu putine ingrediente.

 

INGREDIENTE:
Pentru blat: 170 g faina
120 g unt
50 g zahar brun
Pentru crema: 400 g lapte condensat
60 g unt
60 g zahar brun
1 lingura miere de albine
Pentru topping: 100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte
MOD
DE PREPARARE:
Se pune intr-un bol faina, zaharul si untul si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si neted. Se intinde in forma de dreptunghi. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute.
Cand este gata, se lasa sa se raceasca in tava.
Se pun laptele condensat, untul si zaharul la fiert, la foc foarte mic in jur de 20 minute, pana prinde culoarea caramelului si se desprinde usor de pe marginile cratitei.
Se toarna caramelul cald peste blat si se intinde uniform. Se topeste ciocolata la bain-marie, punand doua linguri de lapte si se toarna peste caramelul racit. Se lasa sa se intareasca ciocolata, apoi se poate taia prajitura in felii.
Pofta buna!
Sursa: A1.ro

INGREDIENTE:

Pentru blat: 170 g faina
120 g unt
50 g zahar brun

Pentru crema: 400 g lapte condensat
60 g unt
60 g zahar brun
1 lingura miere de albine

Pentru topping: 100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte

MOD DE PREPARARE:


Se pune intr-un bol faina, zaharul si untul si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si neted.

Se intinde in forma de dreptunghi. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca in tava. Se pun laptele condensat, untul si zaharul la fiert, la foc foarte mic in jur de 20 minute, pana prinde culoarea caramelului si se desprinde usor de pe marginile cratitei.


Se toarna caramelul cald peste blat si se intinde uniform. Se topeste ciocolata la bain-marie, punand doua linguri de lapte si se toarna peste caramelul racit. Se lasa sa se intareasca ciocolata, apoi se poate taia prajitura in felii. Pofta buna!

Sursa: A1.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies