O reteta delicioasa de cheesecake cu feta. Se face foarte repede, iar gustul te cucereste pe loc.
Ingrediente:
Pentru baza:
3 linguri de unt topit (aprox 60 gr)
250 gr biscuiti cu susan (eu am folosit biscuiti simpli dar cred ca se pot folosi cei gen crackers sau salatini)
50 gr parmezan sau branza uscata
Pentru umplutura:
250 gr branza feta
450 gr branza de vaci
60 gr masline feliate
3 oua
1 lingurita oregano uscat
un pic de sare si piper
2-3 fire ceapa verde
1 catel de usturoi tocat
Pentru topping:
ceapa verde
rosii cherry
Mod de preparare:
Zdrobim bine biscuitii si-i amestecam cu parmezanul si untul topit Ii punem intr-o tava cu diametrul de 26cm si ii intindem cu mainile apasand usor formand astfel baza tartei. Intr-un bol punem branza de vaca( sau crema de branza) si amestecam usor apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare, oregano, masline, usturoiul zdrobit, ceapa taiata felii subtiri, putina sare deoarece feta este destul de sarata si piper.
Turnam amestecul peste baza de biscuiti, il intindem usor si coacem in cuptorul preincalzit la 160g C timp de 35-40 min. Lasam sa se raceasca in cuptor apoi tinem la frigider 1 ora.
Punem deasupra felii de rosii si ceapa verde taiata si servim.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro