Aceasta reteta nu este buna doar pentru masa de Craciun, poate fi consumata pe tot parcursul anului.
Ingrediente
200g paine alba cu tot cu coaja
1 ceapa taiata in sferturi
2 catei de usturoi
1 mana mare de patrunjel
450g carne pentru carnati
2 mere tocate fin
3 tulpi de telina apio, tocate
100g de nuci tocate
1 lingurita pudra de curry
1 ou mare
Sucul de la jumatate de lamaie
20 de felii de bacon
Mod de preparare
Pune paine intr-un procesor alimentar si marunteste bine. Adauga intr-un vas mare. Adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul in procesor si mixeaza pana se maruntesc. Adauga mixtura in paine alaturi de toate ingredientele, cu exceptia baconului.
Asezoneaza si amesteca bine aluatul cu mainile.
Imparte carnea in 20 de bucati, modelandu-le sub forma de carnat. Infasoara fiecare bucata in bacon. Pune carnatii intr-un vas rezistent la caldura si coace timp de 30 de minute.
sursa foto
Ingrediente
200g paine alba cu tot cu coaja
1 ceapa taiata in sferturi
2 catei de usturoi
1 mana mare de patrunjel
450g carne pentru carnati
2 mere tocate fin
3 tulpi de telina apio, tocate
100g
de nuci tocate
1 lingurita pudra de curry
1 ou mare
Coaja de la o lamaie
Sucul de la jumatate de lamaie
20 de felii de bacon
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Carnati de porc romanesti- O reteta numai pentru pentru Craciun!
Mod de preparare
Pune paine intr-un procesor alimentar si marunteste bine.
Adauga intr-un vas mare. Adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul in procesor si mixeaza pana se maruntesc. Adauga mixtura in paine alaturi de toate ingredientele, cu exceptia baconului. Asezoneaza si amesteca bine aluatul cu mainile.
Asa se prepara cea mai buna fasole cu carnati! Acesta este secretul pentru mancare gustoasa!
Imparte carnea in 20 de bucati, modelandu-le sub forma de carnat.
Infasoara fiecare bucata in bacon. Pune carnatii intr-un vas rezistent la caldura si coace timp de 30 de minute.
sursa foto Reteta traditionala romaneasca- Cum se face tochitura de porc autentica!