Reteta speciala de Revelion: prajitura Cassata! Uite ce usor se prepara!

Reteta speciala de Revelion: prajitura Cassata! Uite ce usor se prepara!
Reteta speciala de Revelion: prajitura Cassata! Uite ce usor se prepara!

Daca vrei sa prepari ceva bun pentru masa de Revelion, incearca aceasta prajitura.

 

Ingrediente:
Ingrediente blat:
 5 oua
 5 linguri de zahar
 5 linguri de ulei
 5 linguri de faina
 1 praf de copt.
Ingrediente crema:
 600 gr smantana grasa (minim 30% grasime)
 300 gr zahar tos
 150+250 gr nuci prajite
150 gr ciocolata neagra
 3 linguri cu varf zahar pudra
 3 linguri cu varf pudra de cacao
150 ml lichior de ciocolata – pentru stropit blatul.
Preparare:
Pregatirea blatului:
Se bat spuma tare albusurile cu zaharul.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
Se amesteca cu grija, cu ajutorul unei linguri, galbenusurile cu albusurile si apoi cu faina.
Aluatul se pune la copt in tava de chec, imbracata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de aprox 20 de minute.
Pregatirea cremei:
1. Smantana se pune la scurs, intr-o strecuratoare imbracat in tifon dublu. Se lasa asa, peste noapte la frigider.
Smantana astfel pregatita se bate 2-3 minute cu mixerul.
Se opresc trei linguri cu smantana astfel batuta, care se amesteca cu 3 linguri zahar pudra – si se foloseste la ornatul prajiturii.
Restul smantanii se imparte egal in trei castoane.
2. Se caramelizeaza 300 gr zahar si se adauga 150 gr nucile prajite. Se rastoarna amestecul pe o hartie de copt, se niveleaza si se lasa sa se raceasca, dupa care se toaca marunt si se pune in primul caston (se opresc 3 linguri din nucile astfel pregatite si se vor folosi pentru finisarea marginilor prajiturii).
3. Se taie bucatele 150 gr ciocolata si 250 gr alune prajite. Se pun in al doilea castron.
4. Zaharul pudra si pudra de cacao se cern prin sita fina. Se pun in al treilea castron.
Se amesteca smantana cu ingredientele adaugate.
Se taie blatul de pandispan in trei felii orizontale.
Se imbraca tava in care s-a copt blatul, cu folie alimentara.
Se pune prima foaie de blat, se stropeste cu 1/3 din lichior, si se pune crema din primul castron (smantana+nucile caramelizate).
Se adauga a doua foaie de blat care se stopeste deasemeni cu alta treime de lichior apoi se pune ½ din crema de cacao si crema cu ciocolata.
Se pune ultima foaie de blat stropita si ea cu lichior.
Se strange bine folia si se pune pentru cateva ore la frigider.
Prajitura bine racita se imbraca cu restul cremei de cacao si se orneaza cu smantana oprita, iar marginile se imbraca cu nuci caramelizate si macinate.
Sursa

Ingrediente:

Ingrediente blat:


 5 oua
 5 linguri de zahar
 5 linguri de ulei
 5 linguri de faina
 1 praf de copt.

Ingrediente crema:

 600 gr smantana grasa (minim 30% grasime)
 300 gr zahar tos
 150+250 gr nuci prajite
 150 gr ciocolata neagra
 3 linguri cu varf zahar pudra
 3 linguri cu varf pudra de cacao

150 ml lichior de ciocolata – pentru stropit blatul.

Preparare:

Pregatirea blatului:


Se bat spuma tare albusurile cu zaharul.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
Se amesteca cu grija, cu ajutorul unei linguri, galbenusurile cu albusurile si apoi cu faina.
Aluatul se pune la copt in tava de chec, imbracata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de aprox 20 de minute.

Pregatirea cremei:


1. Smantana se pune la scurs, intr-o strecuratoare imbracat in tifon dublu. Se lasa asa, peste noapte la frigider.

Smantana astfel pregatita se bate 2-3 minute cu mixerul.Se opresc trei linguri cu smantana astfel batuta, care se amesteca cu 3 linguri zahar pudra – si se foloseste la ornatul prajiturii.

Restul smantanii se imparte egal in trei castoane.

2. Se caramelizeaza 300 gr zahar si se adauga 150 gr nucile prajite. Se rastoarna amestecul pe o hartie de copt, se niveleaza si se lasa sa se raceasca, dupa care se toaca marunt si se pune in primul caston (se opresc 3 linguri din nucile astfel pregatite si se vor folosi pentru finisarea marginilor prajiturii).

3. Se taie bucatele 150 gr ciocolata si 250 gr alune prajite. Se pun in al doilea castron.

4. Zaharul pudra si pudra de cacao se cern prin sita fina. Se pun in al treilea castron.

Se amesteca smantana cu ingredientele adaugate.Se taie blatul de pandispan in trei felii orizontale.
Se imbraca tava in care s-a copt blatul, cu folie alimentara.

Se pune prima foaie de blat, se stropeste cu 1/3 din lichior, si se pune crema din primul castron (smantana+nucile caramelizate).

Se adauga a doua foaie de blat care se stopeste deasemeni cu alta treime de lichior apoi se pune ½ din crema de cacao si crema cu ciocolata.

Se pune ultima foaie de blat stropita si ea cu lichior.Se strange bine folia si se pune pentru cateva ore la frigider.

Prajitura bine racita se imbraca cu restul cremei de cacao si se orneaza cu smantana oprita, iar marginile se imbraca cu nuci caramelizate si macinate.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Gina Bradea, mesaj pentru urmăritorii care au judecat-o în momentul în care a fost în spital. “E cumplit ceea ce mi s-a întâmplat. Nu doresc să ajungeți pe patul unui spital.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies