Prepară o supă atât de gustoasă încât toată lumea de la masă va fi foarte mulţumită şi nici nu le va mai trebui felul doi.
Mod de preparare:
Se pregătesc şi se curată legumele: O ceapă mai mare sau 2 mai mici, 2-3 morcovi, o ţelină, 2 ardei graşi sau kapia, 2-3 roşii şi 1,5 kg de cartofi.
Ceapă se taie cubuleţe, morocvii în fâşii dar nu foarte lungi 5-6 cm.
Se alege o oală încăpătoare se pune untură, când s-a încins se introduce ceapă, se căleşte un pic se pune carnea tăiată cubuleţe potrivite, se pune boia (pe cât posibil un paprika unguresc, e o diferenţa mare) chimenul şi sarea şi se lasă un pic până carnea se albeşte.
Se amestecă să nu se ardă nici chimenul nici boia, se lasă până lasă suc şi iar când începe să se rumeneasca carnea se introduc legumele şi usturoiul, mai lasă şi ele un pic de suc, apoi se pune vreo 2 litri de apă.
Se lasă vreo jumat de ora să fiarbă, când e pe jumate fiartă se introduc roşiile şi cartofii tăiaţi cubuleţe, nici astea nu foarte mici, ci potriviţi, se mai pune sare, ardei iute sau pastă de ardei iute se introduce legătură de pătrunjel se mai completează cu
vreo 2 litri de apă şi se lasă la foc mediu/mic încă o ora.Va fi foarte gustos şi hrănitor şi cu şi fără smântână, dacă a ieşit prea iute smântână ajută să mai potolească iuţeala.
Poftă bună!