Rețetă tort cu mac și cremă de brânză. E delicios!

Rețetă tort cu mac și cremă de brânză. E delicios!
Rețetă tort cu mac și cremă de brânză. E delicios!

Tortul cu mac și cremă de brânză este delicios și are un aspect senzațional. Urmează perioada sărbătorilor, așa că trebuie să preparați și un tort festiv, care să completeze meniul de Crăciun.

Tortul este piesa de rezistență a oricărei sărbători. Și cum în perioada următoare vom avea destul de multe zile onomastice, ne-am gândit să vă dezvăluim o rețetă puțin mai altfel. Tortul cu mac și cu cremă de brânză este o combinație rafinată, dar și răcoritoare. 

Tortul cu mac și cremă de brânză, un desert deosebit

Orice gospodină are o rețetă de tort, pe care o pregătește de sărbători sau de fiecare dată când o persoană dragă își serbează onomastica sau ziua de naștere.

Ne-am obișnuit deja cu torturile pline de ciocolată, cele cu fructe și frișcă sau cele cu mere caramelizate. 

Așadar, de data aceasta haideți să încercăm un tort puțin mai diferit. Mai exact, tortul cu mac și cremă de brânză. Vă asigurăm că acest desert o să vă încânte toate simțurile. Este aromat, răcoritor și foarte moale și rafinat. 

Iată care sunt ingredientele de care veți avea nevoie:

pentru blat

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

  • 5 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 150 gr unt
  • 180 gr făină
  • 50 gr mac
  • o linguriță praf de copt
  • esență de portocale 
  • un praf de sare

pentru cremă

  • 500 gr brânză proaspată de vaci
  • 150 ml smântână pentru frișcă (30% grăsime)
  • 150 gr zahăr pudră
  • zeama și coaja de la o portocală

pentru sirop

  • 150 ml apă
  • 50 gr zahăr
  • esență de portocale

pentru decor

  • două linguri cu mac
  • coajă de portocală confiată

Cum se prepară acasă tortul cu mac și cremă de brânză

Prima dată se prepară blatul. Separați albușurile de gălbenușuri. Untul se mixează împreună cu zahărul, cu gălbenușurile și cu esența de portocale. Albușurile trebuie bătute spumă cât mai tare. Puneți și un praf de sare. 

După aceea, adăugați albușurile peste compoziția de unt și gălbenușuri. Amestecați făina cu macul și cu praful de copt și apoi puneți-o puțin câte puțin, peste compoziția de ouă. Aluatul astfel obținut se pune într-o tavă de tort, unsă în prealabl cu unt și tapetată cu făină. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Blatul se bagă în cuptorul preîncălzit și se coace pentru aproximativ 40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. După ce este gata, blatul de tort trebuie lăsat să se răcească în forma în care l-ați copt. 

Între timp, apucați-vă de făcut crema de brânză. Scurgeți foarte bine brânza de vaci și amestecați-o cu zahărul pudră și cu zeama și coaja de la o portocală.

Smântâna se mixează separat. După ce va fi tare, se va adăuga peste crema de brânză și se vor amesteca foarte bine toate ingredientele. 

Siropul îl preparați foarte simplu: trebuie doar să fierbeți apa cu zahărul pentru câteva minute, până când acesta se va topi. Puneți și esență de portocale și lăsați-l să se răcească.

Când blatul s-a răcit, îl tăiați în două, pe orizontală. Pe un platou, așezați prima parte de blat, o însiropați, puneți peste ea jumătate din crema de brânză, apoi din nou blat, iar sirop și la final îmbrăcați tortul cu ce v-a rămas din cremă. Ornați tortul cu bucăți de coajă de portocală confiată, în funcție de imaginația fiecăruia. 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies