Ziua Indragostitilor este o sarbatoare in care faci cadouri si surprize celui drag, si de ce nu, poti alege sa prepari chiar tu un desert delicios si pe gustul lui.
Ingrediente crema:
225g ciocolata neagra (50% cacao)
450g smântâna
Ingrediente blat:
400g alune nesarate prajite si tocate marunt
4 oua separate
150g zahar brun pudra
1 ½ lingurita praf de copt
Ingrediente pentru decor:
fulgi de ciocolata sau alte decoratiuni din ciocolata
Mod de preparare
1.
2. Încalziti cuptorul la 175C si ungeti doua forme rotunde de tort cu unt.
3. Tocati marunt sau puneti câteva secunde într-un procesor de alimente alunele, însa pastrati într-un castronel 50g din cantitatea initiala pentru decor.
4.
5. Turnati doua treimi din compozitie rezultata într-o tava, iar restul în cealalta.
6. Primul blat se coace aproximativ 35 de minute, iar cel mic 25 minute. Dupa coacere se lasa la racit, apoi se pot scoate din forme.
7. Dupa ce foile s-au racit, taiati blatul mai mare pe orizontala, rezultând doua foi mai subtiri. Folositi câte un sfert din crema de ciocolata si smântâna pe fiecare blat, iar cu ce ramâne îmbracati tot tortul. Cu alunele ramase pentru decor: luati o mâna de alune si presati usor în jurul tortului. Deasupra puteti aseza ornamentele de ciocolata cumparate.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro