Mucenicii muntenești reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de mucenici muntenești. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși mucenici muntenești, preparați exact pe gustul vostru.
Rețetă de Mucenici muntenești
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de mucenici muntenești, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 12 minute
Timp de preparare – 8 minute
Timp de răcire – o oră
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 6 persoane
Ingrediente – Mucenici muntenești
- 400 g mucenici
- 300 g nucă
- 250 g zahăr granulat
- o esență de rom
- o lămâie
- scorțișoară
- o esență de vanilie
- o portocală
- sare
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: De 8 martie 2023 este Ziua Mamei sau Ziua Femeii?
Mod de preparare - Mucenici muntenești
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari. Oala se va așeza pe aragaz, la foc mare. În continuare, este nevoie să turnăm în oală aproximativ 3 litri de apă. Imediat apoi, vom adăuga în apă și esența de vanilie, alături de un praf de scorțișoară (după gust) și un praf de sare (după gust). Acum trebuie să așteptăm să ajungă la punctul de fierbere, pentru ca mai apoi să adăugăm și mucenicii.
Pasul 2. Odată ajuns conținutul la punctul de fierbere, vom adăuga în apa noastră și cele 400 de grame de mucenici. Este nevoie ca în acest moment să amestecăm cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn, pentru ca mucenicii să nu se lipească de oală sau între ei. Vom lăsa oala pe foc pentru aproximativ 8 minute, așa cum este recomandat și conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau până când aceștia sunt fierți, așa cum ne dorim.
Citește și: La ce oră se închid secțiile de votare la prezidențiale 2024?- stirilekanald.ro
Pasul 3. După acest interval de timp, vom îndepărta oala de pe foc, pentru ca mucenicii să se răcească, dar și pentru a adăuga în oală și restul de ingrediente. Așadar, a venit timpul să adăugăm și cele 250 de grame de zahăr granulat. În continuare este nevoie să radem coaja de la o lămâie, dar și de la o portocală, pe răzătoarea cu găuri mai mici, pentru ca ulterior să adăugăm atât coaja de portocală, cât și coaja de lămâie, în oala noastră cu restul ingredientelor. Nu trebuie să uităm nici de esența de rom, dar nici să măcinăm nuca. Așadar, vom măcina acum toate cele 300 de grame de nucă, chiar dacă în oală vom adăuga doar 150 de grame, iar restul de 150 de grame le vom păstra pentru a decora mucenicii, la final. Așadar, odată ce i-am măcinat, vom adăuga 150 de grame de nucă, în oală. Cu ajutorul unei spatule, vom amesteca în ingredientele noastre, pentru a se combina cât mai bine cu putință.
Pasul 4. În continuare, vom acoperi oala noastră cu mucenici, cu un capac, pentru a lăsa conținutul să se răcească și să se închege, timp de aproximativ o oră.
Pasul 5. După acest interval de timp, vom îndepărta capacul de pe oală și vom împărți cantitatea noastră, în câteva boluri. Deasupra, vom presăra și cele 150 de grame de nucă măcinată, pentru un gust mai intens și autentic. De asemenea, dacă vă doriți, puteți să adăugați, pe lângă nuci, și puțină scorțișoară, după preferințe, iar rețeta este gata!
Mucenicii muntenești sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Mucenici muntenești a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Trebuie să te pregătești din timp!