Aceasta reteta de stufat de miel este delicioasa si se face in mai putin de doua ore.
INGREDIENTE
1,5 kg carne de miel cu os
15 legaturi ceapa verde
15 legaturi usturoi verde
300 ml suc de rosii
1 lingura pasta de rosii
1 leg patrunjel
100 ml ulei
1 leg marar
sare
piper
MOD DE PREPARARE
Se taie carnea in bucati potrivite, apoi se spala in multa apa rece.
Incingeti intr-o cratita mare uleiul si puneti bucatile de carne. Se adauga o cescuta de apa si se lasa carnea la inabusit la foc potrivit. Aruncati spuma de cite ori e cazul.
Curatati ceapa si usturoiul, scurgeti-le de apa, si tocati-le cam la 3-4 centimetri si puneti-le peste carne cind aceasta este bine facuta si incepe sa se rumeneasca. Lasati sa se inabuse 5 minute amestecind bine.
Acum se adauga pasta de rosii, sucul de rosii si o cescuta de apa fierbinte! Potriviti cu sare si piper, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic circa 15 minute.
La final se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt, se mai lasa sa dea doua clocote si se opreste focul.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro