Biluțele de brânză reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de biluțe de brânză. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase biluțe de brânză, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Biluțe de brânză
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de biluțe de brânză, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Porții – 10 bucăți
Ingrediente – Biluțe de brânză
- apă
- 4 cartofi potriviți
- sare (după gust)
- 50 g porumb dulce (la conservă)
- 50 g brânză cheddar
- o lingură de semințe de coriandru
- o jumătate de linguriță de chili măcinat
- câteva frunze de coriandru înghețat
- piper negru măcinat (după gust)
- o jumătate de linguriță de oregano uscat
- 4 linguri pline de făină
- 2 linguri pline de făină de porumb
- câteva felii de pâine
- ulei
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă tradițională de Ciorbă de perișoare. Îți va aminti de gustul copilăriei!
Mod de preparare - Biluțe de brânză
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom umple cu apă și vom pune 4 cartofi potriviți, cu tot cu coajă. Oala se pune pe aragaz și se lasă cartofii pe foc, până se fierb.
Pasul 2. Imediat apoi, îndepărtăm cartofii din oală, iar cu ajutorul unui cuțit, vom îndepărta coaja acestora, cu grijă. Imediat apoi, punem cartofii într-un bol și începem să îi pasăm cu ajutorul unei furculițe. Adăugăm sare (după gust) și 50 de grame de porumb dulce (la conservă).
Pasul 3. Separat, tăiem 50 de grame de brânză cheddar și o radem pe răzătoarea cu găuri mai mari, direct într-un bol. Imediat apoi, o adăugăm peste celelalte ingrediente din bol. În continuare, vom avea nevoie de o lingură de semințe de coriandru, pe care le vom zdrobi cât mai bine cu putință, iar ulterior, le adăugăm și pe acestea în bol. Nu trebuie să uităm nici de o jumătate de linguriță de chili măcinat, dar nici de câteva frunze de coriandru înghețat și de piper negru măcinat (după gust), o jumătate de linguriță de oregano uscat și 2 linguri pline de făină. Toate aceste ingrediente se amestecă bine de tot, chiar și cu mâinile, până când se vor încorpora corespunzător.
Pasul 4. A venit timpul să ne apucăm de formarea biluțelor noastre de brânză. Așadar, vom lua compoziție din bol, le vom forma în mici biluțe, iar apoi le vom presa, pentru ca în mijloc să punem brânză cheddar (după gust), iar apoi strângem exteriorul, pentru a păstra brânza în mijloc, în timp ce este acoperită de restul ingredientelor. Procesul se va repeta, până când toată compoziția se va termina.
Citește și: Pomana porcului la ceaun. Un preparat tradițional românesc foarte apreciat!
Pasul 5. Într-un bol separat, vom adăugă 2 linguri pline de făină de porumb, alături de alte 2 linguri pline de făină, dar și un sfert de cană de apă. Amestecăm cu ajutorul unei linguri. Dacă simțiți nevoia, puteți să mai adăugați puțină apă, în timp ce amestecați, însă nu ne dorim să obținem o consistență lichidă.
Pasul 6. Într-un bol separat, vom avea nevoie de firimituri de pâine crocantă, motiv pentru care vom prăji câteva felii de pâine, bine de tot, iar apoi le vom sfărâma, rând pe rând, pentru a rezulta firimiturile de care avem nevoie.
Pasul 7. Acum vom lua fiecare biluță de brânză în parte, pentru a o trece prima dată prin amestecul de făină cu apă, iar apoi prin firimiturile de pâine din bol. Procesul se repetă pentru fiecare biluță de brânză în parte.
Pasul 8. Între timp, vom pregăti o oală de dimensiuni potrivite, în care vom turna ulei, cât să acopere biluțele noastre delicioase de brânză, iar rând pe rând, le vom pune în oală, pentru a le prăji, la foc mediu, până când se vor rumeni. Scoatem apoi preparatul din oală și îl așezăm pe un prosop de bucătărie, pentru a extrage excesul de ulei, iar rețeta este gata!
Biluțele de brânză sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Supă cremă de cartofi. O supă cu adevărat copioasă!