Pastele cu roșii și brânză feta reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de paste cu roșii și brânză feta. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste cu roșii și brânză feta, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de paste cu roșii și brânză feta
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de paste cu roșii și brânză feta, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!
Ingrediente – paste cu roșii și brânză feta
Ingrediente pentru paste
- o cutie de paste Farfalle (în formă de fundiță) sau orice tip de paste
- apă
- sare de mare
- ulei de măsline
- 15 roșii cherry
- un castravete lung
- măsline negre (după preferințe)
- 100 g brânză feta
- o jumătate de ceapă roșie
Ingrediente pentru sos
- ulei de măsline
- oțet de mere
- o lămâie
- oregano uscat
- miere
- 3 căței mai mari de usturoi
- sare
- piper
Citeste si: Cum pregătești ravioli cu carne
Mod de preparare - paste cu roșii și brânză feta
Pasul 1. Pentru început, vom avea nevoie de o cutie de paste de tip Farfalle (în formă de fundiță), însă puteți folosiți orice tip de paste. Într-o oală de dimensiuni mari, vom pune apă, atât cât de acopere pastele și încă puțin peste, în care vom adăuga prima dată sare de mare și ulei de măsline.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pasul 2. Între timp, ne vom ocupa și de restul ingredientelor noastre. Continuăm prin a tăia în două, aproximativ 15 roșii cherry sau câte doriți să adăugați, pe care le vom pune într-un bol de dimensiuni mai mici.
Pasul 3. A venit rândul și pentru castravete. Astfel încât, luăm un castravete mare și începem să îi tăiem capetele, pentru a le îndepărta, iar apoi îl vom tăia în jumătate (pe lung) de două ori, iar fiecare fâșie o vom mai tăia în cuburi potrivite, pe care le vom pune într-un alt bol de dimensiuni potrivite.
Citeste si: Rețetă de sparanghel cu carne de vită
Pasul 4. Un pas foarte important al acestei rețete de paste cu roșii și brânză feta, constă în sosul adăugat. Așadar, continuăm prin a pregăti sosul pentru rețeta noastră. Avem nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga o jumătate de cană de ulei de măsline, trei linguri de oțet de mere, zeama de la o lămâie, două lingurițe de oregano uscat, o linguriță de miere, trei căței mai mari de usturoi, pe care i-am tocat în prealabil, puțină sare (după gust) și puțin piper (după gust). Toate aceste ingrediente se amestecă bine, bine, până vor forma sosul nostru foarte gustos.
Pasul 5. După intervalul de timp în care pastele s-au fiert, a venit timpul să le luăm de pe foc și să le scurgem, pentru a le pune într-un bol mai mare. Acum că pastele noastre sunt gata, putem începe finalizarea rețetei. Așadar, peste paste vom adăuga castravetele tăiat cubulețe, roșiile cherry, de asemenea, tăiate în două, câteva măsline negre (după preferințe) de la care am scos sâmburii, 100 de grame de brânză feta mărunțită, o jumătate de ceapă roșie, tăiată fâșii în prealabil, ingrediente pe care le vom amesteca foarte bine. La final se adaugă și sosul pe care tocmai ce l-am realizat, mai amestecăm o dată și am terminat!
Pastele cu roșii și brânză feta sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă de ciorbă cu ciolan afumat