Reteta usoara pentru cina: pui si spanac! Iata cum se prepara!

Reteta usoara pentru cina: pui si spanac! Iata cum se prepara!
Reteta usoara pentru cina: pui si spanac! Iata cum se prepara!

Cori Gramescu iti recomanda o reteta delicioasa pentru cina. Uite de ce ingrediente ai nevoie.

 

"Azi aveam in frigider un pui de tara, pe care il scosesem din congelator inca de aseara. Evident ca aveam in plan sa gatesc altceva, dar mi-am dat seama ca nu mai am timp sa merg sa fac cumparaturile si oricum, lunea, piata e proasta si in supermarket mai gasesti doar niste legume triste ramase de peste weekend. Asa ca azi de dimineata, in timp ce ma pregateam pentru ziua de azi, am pus puiul intreg intr-un vas de sticla cu capac, bine frecat cu condimente pentru pui din gama Delhaize si Jamie Oliver.
Am mai adaugat un pahar de apa si am pus vasul de sticla in cuptorul setat pe 170 de grade, pe ghidajul de mijloc al tavilor, ca sa nu se arda puiul. Dupa vreo ora (trebuie verificat cam din 15 in 15 minute, ca sa nu se arda) am ridicat capacul, am setat cuptorul in varianta de incalzire grill si temperatura de 200 de grade. In circa 5 minute puiul era rumenit si crocant.
Apoi am scos puiul din cuptor, l-am lasat la racit pe aragaz in vas acoperit si am plecat la munca.
Dupa birou am realizat ca aveam nevoie de o garnitura la puiul de mai sus, iar in frigider aveam un praz si in congelator doua pungi de spanac frunze si o punga de ardei gras. Asa ca am improvizat o garnitura, fara sa stiu ce iese.
Prazul taiat rondele groase se inabusa in putin ulei de floarea soarelui, apoi se lasa deoparte. Intre timp se pune la fiert spanacul congelat. Cand se dezgheata, se lasa putin la scurs in sita pentru legume. Intr-o tigaie adanca se pune prazul la incalzit si cand uleiul se incinge putin, se adauga cuburile de ardei gras, o ceapa tocata marunt si spanacul. Se “sfaraie ” pret de 3-5 minute, pana cand se inmoaie putin frunzele de spanac.
Se adauga sare, piper si eventual un catel de usturoi maruntit. Pentru ca spanacul poate da balonare si disconfort digestiv, e bine sa adaugam si 2-3 linguri de cous-cous din grau integral. Se lasa cateva minute pana se hidrateaza si se inmoaie cous-cous-ul.
Sosul de rosii uscate si chilli se face destul de simplu: se mixeaza in blender o lingura de maioneza, putina pasta de ardei iute si rosii uscate si se mai adauga putina zeama de lamaie.
Se trece prin sita si se decoreaza cu pudra de rosii uscate cu usturoi si boia de ardei iute.
Este o combinatie usor de facut, pentru ca in perioada in care puiul se coace in cuptor poti face orice alta activitate in casa, iar spanacul e gata in 10-15 minute, timp in care poti pregati in liniste sosul.", scrie Cori pe site.

"Azi aveam in frigider un pui de tara, pe care il scosesem din congelator inca de aseara.

Evident ca aveam in plan sa gatesc altceva, dar mi-am dat seama ca nu mai am timp sa merg sa fac cumparaturile si oricum, lunea, piata e proasta si in supermarket mai gasesti doar niste legume triste ramase de peste weekend. Asa ca azi de dimineata, in timp ce ma pregateam pentru ziua de azi, am pus puiul intreg intr-un vas de sticla cu capac, bine frecat cu condimente pentru pui din gama Delhaize si Jamie Oliver.
Am mai adaugat un pahar de apa si am pus vasul de sticla in cuptorul setat pe 170 de grade, pe ghidajul de mijloc al tavilor, ca sa nu se arda puiul. Dupa vreo ora (trebuie verificat cam din 15 in 15 minute, ca sa nu se arda) am ridicat capacul, am setat cuptorul in varianta de incalzire grill si temperatura de 200 de grade. In circa 5 minute puiul era rumenit si crocant. Apoi am scos puiul din cuptor, l-am lasat la racit pe aragaz in vas acoperit si am plecat la munca.

Dupa birou am realizat ca aveam nevoie de o garnitura la puiul de mai sus, iar in frigider aveam un praz si in congelator doua pungi de spanac frunze si o punga de ardei gras. Asa ca am improvizat o garnitura, fara sa stiu ce iese.

Prazul taiat rondele groase se inabusa in putin ulei de floarea soarelui, apoi se lasa deoparte. Intre timp se pune la fiert spanacul congelat. Cand se dezgheata, se lasa putin la scurs in sita pentru legume. Intr-o tigaie adanca se pune prazul la incalzit si cand uleiul se incinge putin, se adauga cuburile de ardei gras, o ceapa tocata marunt si spanacul. Se “sfaraie ” pret de 3-5 minute, pana cand se inmoaie putin frunzele de spanac. Se adauga sare, piper si eventual un catel de usturoi maruntit. Pentru ca spanacul poate da balonare si disconfort digestiv, e bine sa adaugam si 2-3 linguri de cous-cous din grau integral. Se lasa cateva minute pana se hidrateaza si se inmoaie cous-cous-ul.

Sosul de rosii uscate si chilli se face destul de simplu: se mixeaza in blender o lingura de maioneza, putina pasta de ardei iute si rosii uscate si se mai adauga putina zeama de lamaie. Se trece prin sita si se decoreaza cu pudra de rosii uscate cu usturoi si boia de ardei iute.

Este o combinatie usor de facut, pentru ca in perioada in care puiul se coace in cuptor poti face orice alta activitate in casa, iar spanacul e gata in 10-15 minute, timp in care poti pregati in liniste sosul.", scrie Cori pe site.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies