Iată cum se prepară faimoasa ciocolată Dubai și care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru ea.
Ciocolata Dubai a devenit virală pe toate rețelele de socializare, iar cozile de la cofetărie sunt interminabile atunci când vine vorba de a face cunoștință cu un gust inedit.
Ce este ciocolata Dubai și cum se prepară
Ciocolata Dubai este specială tocmai pentru faptul că este umplută cu cataif și fistic. Este desertul care face furori pe rețelele de socializare, iar aceasta a ajuns foarte rapid și la noi în țară, acolo unde a devenit vedetă printre iubitorii de dulciuri.
Rețetă de ciocolată Dubai
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Poți să îți pregătești chiar și tu acasă propria ciocolată Dubai, folosindu-te de următoarele ingrediente și de cantitățile pe care le consideri necesare pentru ca desertul tău să fie unul delicios.
Ingrediente
200 g kataif
200 g ciocolata amăruie
200 g ciocolata cu lapte
50 g unt
200 g cremă de fistic
Mod de preparare
Ciocolata Dubai a făcut furori peste tot pe internet, iar prețul acestuia nu este unul deloc ieftin. Aveți nevoie de o formă de silicon, preferabil de ciocolată, iar primul pas este să toci mărunt kataiful și să-l prăjești până când se rumenește. Ulterior, luați de pe foc, iar următorul pas este să topiți ciocolata. Puteți să folosiți un singur tip de ciocolată sau să amestecați ciocolata albă, neagră și pe cea cu lapte, pentru un gust inedit. Se toarnă un strat subțire de ciocolată topită în formă și se bagă la frigider pentru 30 de minute pentru a se întări. Între timp, amestecați kataiful rumenit cu crema de fistic până când se omogenizează, apoi scoateți forma din frigider și turnați primul strat, peste care mai veniți cu încă un înveliș de ciocolată. Pe deasupra puteți să folosiți și o ciocolată de altă culoare, pentru a realiza anumite imagini pe ea. Ulterior, trebuie să introduceți din nou la frigider până când aceasta devine suficient de tare pentru a fi consumată.
Cât fistic se pune
Dacă doriți să realizați rețeta standard, aveți nevoie de 200 de grame de cremă de fistic, însă acest lucru depinde foarte mult și de forma de silicon pe care o aveți. Astfel, dacă aceasta este mai mare, iar kataiful nu este omogenizat cum trebuie, mai puteți adăuga cremă de fistic pentru ca întreaga compoziție să devină una omogenă și ușor de turnat în forme. Pentru formele de silicon mai mici, acelea în care tableta de ciocolată este mai subțire, aveți nevoie de 100 g de fistic pe care să-l amestecați cu kataiful prăjit. Opțional, pentru un gust și mai crocant, puteți adăuga și fistic tocat după gust, dar și în funcție de cât de mult vă doriți să fie dulce desertul pe care îl pregătiți la voi acasă.