Reţeta zilei. Bors rusesc cu sfecla rosie

Reţeta zilei. Bors rusesc cu sfecla rosie
Reţeta zilei. Bors rusesc cu sfecla rosie

De o parte si de alta a Prutului, povestile culinare se intrepatrund cu cele ale lumii slave.

 

Intalnim, deopotriva, bucate de influenta poloneza, ucraineana si rusa, multe dintre cuvintele din bucatarie fiind martore ale acestor imprumuturi.
Borsul rusesc are doua caracteristici principale. Una este prezenta sfeclei rosii, care ii schimba si culoarea, si gustul. Cea de a doua caracteristica este abundenta legumelor, borsul acesta fiind gros si satios, desi ii lipseste orice urma de proteina sau grasime animala.
Ba, aici, am ceva de spus: vom adauga smantana – si o vom face din belsug – in zilele de dulce ori, daca e postul Pastelui, in saptamana alba, zisa si a branzei.
Numai ca noi suntem acum in postul Craciunului, cel generos cu dezlegarile la peste, dar restrictiv cand e vorba de lactate si branzeturi. Ce ar trebui sa stii atunci cand alegi sa gatesti, pentru masa de pranz, un bors rusesc?
Ai trebuinta de o sfecla rosie mijlocie, o telina, doi morcovi, varza cruda, un dovlecel, doi cartofi, o ceapa, 1
l de bors, 3 rosii coapte, un pahar de smantana (facultativ), leustean, ulei, sare....
Afla mai departe detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

Intalnim, deopotriva, bucate de influenta poloneza, ucraineana si rusa, multe dintre cuvintele din bucatarie fiind martore ale acestor imprumuturi.

Borsul rusesc are doua caracteristici principale. Una este prezenta sfeclei rosii, care ii schimba si culoarea, si gustul. Cea de a doua caracteristica este abundenta legumelor, borsul acesta fiind gros si satios, desi ii lipseste orice urma de proteina sau grasime animala.

Ba, aici, am ceva de spus: vom adauga smantana – si o vom face din belsug – in zilele de dulce ori, daca e postul Pastelui, in saptamana alba, zisa si a branzei.

Numai ca noi suntem acum in postul Craciunului, cel generos cu dezlegarile la peste, dar restrictiv cand e vorba de lactate si branzeturi. Ce ar trebui sa stii atunci cand alegi sa gatesti, pentru masa de pranz, un bors rusesc?Ai trebuinta de o sfecla rosie mijlocie, o telina, doi morcovi, varza cruda, un dovlecel, doi cartofi, o ceapa, 1 l de bors, 3 rosii coapte, un
pahar de smantana (facultativ), leustean, ulei, sare....

Afla mai departe detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Nur Fettahoğlu, care dă viață personajului Özge în serialul Inimă rebelă, pasiune nebănuită! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță dincolo de platourile de filmare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies