Un scurt popas la Miercurea Sibiului, intr-o toamna ardeleana, ne-a adus o imbunatatire serioasa a caietului de retete si taine gospodaresti.
Tanti Maria si sora-sa, Floarea, mai batrana si mai invatata ca ea, ne initiara in lumea cea fantastica a mancarurilor aromate cu tarhon- ciorbe si sosuri...
Acolo bucatele se fac gospodareste, ca omu' se duce la munca grea, cu sapa, cu coasa, cu toporul, si nu-i nime' sa faca lucrul in locul lui, trebuie sa aiba putere sa mantuie el ce-i de mantuit. Si daca la camp ori la drum nu-i lipsesc din desaga painea, slanina si ceapa rosie, acasa nevasta il asteapta cu bucate alese.
Uite asa, cam cum sunt chiftelutele astea cu tarhon si sos de smantana, a caror reteta v-o dau mintenas si dumneavoastra. Carnea, cata o ai, trebuie sa fie cam o treime de porc si doua treimi de vita. Sa zicem ca aveti 200 gr carne de porc, 400 gr carne de vita. Adaugati-le atunci o lingura mare de faina, doua oua, o ceapa potrivita, 400 gr de smantana, 250 gr de cartofi, 3-4 linguri de otet, sare (dupa gust), un varf de cutit de piper alb macinat si unul de piper negru (macinat, asemenea) si, bineinteles, tarhon.
Citeşte mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro