La rubrica reţeta zilei a venit rândul celei de clătite americane.
La reţeta zilei vorbim despre o porţie clătite americane. Acestea sunt alternativa perfectă pentru micul dejun. Sunt 3 secrete pentru un gust desăvârșit. Primul pas este acela de a separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile trebuie bătute cât mai bine. Tigaia trebuie unsă cu unt înainte de a pune compoziția de clătite americane. În același timp, pentru a-și păstra textura pufoasă, clătitele americane trebuie mânuite cu grijă, fără a fi trântite sau presate.
Citeste si: Reţete: Cum să faci cele mai bune pulpe de pui
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Clătite americane. Amestecați făina cu praful de copt
Mod de preparare clătite americane: Măsurați ingredientele cu exactitate. Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul și zahărul vanilinat și dați totul prin sită. Separați albușurile de gălbenușuri. Mixați albușurile până când se fac spumă și gălbenușurile într-un alt bol cu un vârf de sare. Combinați laptele cu uleiul. Turnați laptele cu uleiul peste gălbenușuri și amestecați cu combinația de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.),
folosind mixerul. Incorporați albușurile cu ajutorul unui tel. Amestecați cât mai încet până când compoziția devine omogenă.( vezi cum se prepară cei mai delicioşi papanaşi)Clătite americane. Nu trebuie niciodată întoarse de mai multe ori
La reţeta zilei aflăm cum se prepară o porţie de clătite americane. Încălziți tigaia și turnați puțin ulei în ea. Ștergeți suprafața tigăii cu ajutorul unui șervețel de hârtie.
Acest procedeu va va ajută să obțineți acea culoare maronie pe care o căpăta în general clătitele americane. După ce tigaia s-a încins bine, turnați un polonic din compoziția de clătite exact pe centrul tigăii. După ce clătita începe să facă un soi de bășicuțe, o puteți întoarce și pe partea cealaltă. Nu uitați! Clătita nu trebuie niciodată întoarsă de mai multe ori. Procedați la fel pentru fiecare dintre delicioasele clătite americane. Clătitele