Reţeta zilei: clătite americane

Reţeta zilei: clătite americane
Reţeta zilei: clătite americane

La rubrica reţeta zilei a venit rândul celei de clătite americane.

La reţeta zilei vorbim despre o porţie clătite americane. Acestea sunt alternativa perfectă pentru micul dejun. Sunt 3 secrete pentru un gust desăvârșit. Primul pas este acela de a separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile trebuie bătute cât mai bine. Tigaia trebuie unsă cu unt înainte de a pune compoziția de clătite americane. În același timp, pentru a-și păstra textura pufoasă, clătitele americane trebuie mânuite cu grijă, fără a fi trântite sau presate.

Ingrediente clătite americane: 2 ouă, 250 ml lapte, 200 grame făină, 2 lingurițe praf de copt, ½ linguriță bicarbonate, 1 plic zahăr vanilinat, două linguri de zahăr, 3 linguri de ulei, un vârf de sare, ulei. 

Citeste si: Reţete: Cum să faci cele mai bune pulpe de pui 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Clătite americane. Amestecați făina cu praful de copt

Mod de preparare clătite americane: Măsurați ingredientele cu exactitate. Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul și zahărul vanilinat și dați totul prin sită. Separați albușurile de gălbenușuri. Mixați albușurile până când se fac spumă și gălbenușurile într-un alt bol cu un vârf de sare. Combinați laptele cu uleiul.  Turnați laptele cu uleiul peste gălbenușuri și amestecați cu combinația de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.),

folosind mixerul. Incorporați albușurile cu ajutorul unui tel. Amestecați cât mai încet până când compoziția devine omogenă.( vezi cum se prepară cei mai delicioşi papanaşi)

Clătite americane. Nu trebuie niciodată întoarse de mai multe ori

La reţeta zilei aflăm cum se prepară o porţie de clătite americane. Încălziți tigaia și turnați puțin ulei în ea. Ștergeți suprafața tigăii cu ajutorul unui șervețel de hârtie.

Acest procedeu va va ajută să obțineți acea culoare maronie pe care o căpăta în general clătitele americane.  După ce tigaia s-a încins bine, turnați un polonic din compoziția de clătite exact pe centrul tigăii. După ce clătita începe să facă un soi de bășicuțe, o puteți întoarce și pe partea cealaltă. Nu uitați! Clătita nu trebuie niciodată întoarsă de mai multe ori. Procedați la fel pentru fiecare   dintre delicioasele clătite americane. Clătitele
pot fi consumate cu orice fel de toping, în funcție de preferințe.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Reţete - cum să faci cei mai buni cartofi la cuptor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies