Reţeta zilei: clătite americane

Reţeta zilei: clătite americane

La rubrica reţeta zilei a venit rândul celei de clătite americane.

La reţeta zilei vorbim despre o porţie clătite americane. Acestea sunt alternativa perfectă pentru micul dejun. Sunt 3 secrete pentru un gust desăvârșit. Primul pas este acela de a separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile trebuie bătute cât mai bine. Tigaia trebuie unsă cu unt înainte de a pune compoziția de clătite americane. În același timp, pentru a-și păstra textura pufoasă, clătitele americane trebuie mânuite cu grijă, fără a fi trântite sau presate. Ingrediente clătite americane: 2 ouă, 250 ml lapte, 200 grame făină, 2 lingurițe praf de copt, ½ linguriță bicarbonate, 1 plic zahăr vanilinat, două linguri de zahăr, 3 linguri de ulei, un vârf de sare, ulei. 

Citeste si: Reţete: Cum să faci cele mai bune pulpe de pui 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Clătite americane. Amestecați făina cu praful de copt

Mod de preparare clătite americane: Măsurați ingredientele cu exactitate. Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul și zahărul vanilinat și dați totul prin sită. Separați albușurile de gălbenușuri. Mixați albușurile până când se fac spumă și gălbenușurile într-un alt bol cu un vârf de sare. Combinați laptele cu uleiul.  Turnați laptele cu uleiul peste gălbenușuri și amestecați cu combinația de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.), folosind mixerul. Incorporați albușurile cu ajutorul unui tel. Amestecați cât mai încet până când compoziția devine omogenă.( vezi cum se prepară cei mai delicioşi papanaşi)

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Clătite americane. Nu trebuie niciodată întoarse de mai multe ori

La reţeta zilei aflăm cum se prepară o porţie de clătite americane. Încălziți tigaia și turnați puțin ulei în ea. Ștergeți suprafața tigăii cu ajutorul unui șervețel de hârtie. Acest procedeu va va ajută să obțineți acea culoare maronie pe care o căpăta în general clătitele americane.  După ce tigaia s-a încins bine, turnați un polonic din compoziția de clătite exact pe centrul tigăii. După ce clătita începe să facă un soi de bășicuțe, o puteți întoarce și pe partea cealaltă. Nu uitați! Clătita nu trebuie niciodată întoarsă de mai multe ori. Procedați la fel pentru fiecare   dintre delicioasele clătite americane. Clătitele pot fi consumate cu orice fel de toping, în funcție de preferințe.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Reţete - cum să faci cei mai buni cartofi la cuptor

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte