Se zice ca daca mananci in fiecare zi un... frumos de Voinesti, intineresti! La mar ma refer, dar ce credeati? La fructul care ne-a adus ispita cunoasterii... si alungarea din Rai.
Abia ce a trecut Sffantul Ilie, ca prin cuhniile satelor noastre incepura a se pune la copt, in aluaturile potrivite, dupa vechile retete romanesti, merele cele dulci ale verii... De, cica dupa ziua asta ai voie sa mananci mere, ca pana atunci numai copiii, fetele nemaritate si barbatii aveau voie sa guste cate unul.
Femeile, ca alea care erau urmase celei ce se lasase pacalita de sarpe si-apoi il momise si pe Adam sa guste din pomul cunoasterii, femeile... erau oprite de la fructul acesta!Reteta de azi cu mere de Voinesti se gateste, dupa cum se va vedea mai departe:Ai trebuinta de: 500 g faina, 125 g unt, un varf de cutit de sare, un cubulet de drojdie, 200 ml lapte, doua pliculete de zahar vanilinat, 100 g zahar, rom, 3 mere, zahar pudra, o lamaie.
Cum se prepara: Merele se descojesc si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se stropesc cu putin suc de lamaie, ca sa nu se oxideze, si se lasa putin deoparte....
Citeste mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro