Rețeta zilei: Cum să faci cel mai bun Tiramisu. Așa ceva nu ai mâncat nici la restaurant!
Rețeta de Tiramisu este un desert excelent şi elegant, cu rădăcini adânc înfipte în Italia. Rețeta Tiramisu este prăjitura ideală pentru iubitorii de cafea şi brânză mascarpone.
Ingrediente pentru Tiramisu
– 400 g pişcoturi
– 400 g mascarpone
– 3 ouă
– 2 căni de cafea
– cacao
– lichior Amaretto
– 150 g zahăr
– un praf de sare
Citeste si: Budincă de pepene galben. Ceva mai bun nu ai mâncat niciodată!
Citeste si: Două ingrediente și 20 de minute! Doar atât și o prăjitură fabuloasă este gata!
Citeste si: Cum să faci cel mai bun cheesecake, fără coacere. Rețeta deliciului
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mod de preparare pentru Tiramisu
1. Pregătirea cremei
Tiramisu. Într-un vas se mixează cele trei gălbenuşuri cu zahărul. Între timp albuşurile se bat spumă şi se încorporează cu mascarpone şi amestecul de gălbenuşuri cu zahăr.
2. Prepararea siropului
Tiramisu. Siropul va fi necesar pentru însiroparea pişcoturilor şi pentru a le înmuia. Se prepară din apă, cafea, zahăr şi la final se adaugă lichiorul. Se lasă la rece. Însiroparea pişcoturilor începe în momentul în care siropul este suficient de rece.
3. Ansamblarea
Tiramisu. Desertul
Recomandări pentru rețeta de Tiramisu
Pentru a obține rețeta Tiramisu mai delicios puteţi realiza chiar acasă pişcoturile. Siropul să fie întotdeauna rece când se începe înmuierea pişcoturilor. Păstrarea la rece pentru cel puţin 2-3 ore va face ca desertul să fie mult mai delicios. În crema de mascarpone puteţi adăuga şi frişcă, pentru un altfel de gust.
Trucuri
Pentru că a venit vara și fructele delicioase se găsesc peste tot, puteți adăuga în prăjitura preferată felii de căpșuni, cireșe, felii de piersici sau chiar ananas.