In inima Baraganului, iarna ca si vara, graul tine loc de orice alta cereala.
Nu-i de mirare, deci, ca-n vremurile de demult- cateodata si astazi- umplutura de sarmale se facea cu grau- si nu cu orez, cum tot cu grau erau umplute si legumele, dupa cum se va vedea in aceasta reteta culeasa cu vreo doua decenii in urma din Stelnica ialomiteana. Trecand din bucatarie in cult si din ritual din nou pe masa fistecaruia, graul- mai cu seama acum, in pragul postului cel mare- poarta daltuit, dupa credinta taranului roman- chipul lui Hristos pe fiecare bob.
Dar sa trecem la reteta zilei: Legume umplute cu grau, ca in Baragan.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ai trebuinta de: 4 vinete, 4 dovlecei, 4 rosii, 400 g grau fiert, o ceapa, doi ardei rosii, un ardei galben, o legatura de marar, sare, piper, untdelemn; facultativ: smantana.
Cum se procedeaza?