Reteta zilei de joi. Legume umplute cu grau

Reteta zilei de joi. Legume umplute cu grau
Reteta zilei de joi. Legume umplute cu grau

In inima Baraganului, iarna ca si vara, graul tine loc de orice alta cereala.

Nu-i de mirare, deci, ca-n vremurile de demult- cateodata si astazi- umplutura de sarmale se facea cu grau- si nu cu orez, cum tot cu grau erau umplute si legumele, dupa cum se va vedea in aceasta reteta culeasa cu vreo doua decenii in urma din Stelnica ialomiteana. Trecand din bucatarie in cult si din ritual din nou pe masa fistecaruia, graul- mai cu seama acum, in pragul postului cel mare- poarta daltuit, dupa credinta taranului roman- chipul lui Hristos pe fiecare bob.

Dar sa trecem la reteta zilei: Legume umplute cu grau, ca in Baragan.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ai trebuinta de: 4 vinete, 4 dovlecei, 4 rosii, 400 g grau fiert, o ceapa, doi ardei rosii, un ardei galben, o legatura de marar, sare, piper, untdelemn; facultativ: smantana.

Cum se procedeaza?

Citeste reteta pe ANTENA SATELOR



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies