Spunea Esop ca mancarea cea mai gustoasa este limba... cu masline. Şi ca tot limba este si cea mai rea... cand nu o stapanesti bine si ai de patimit din pricina ei.
Dar nu despre acest joc de cuvinte esopian voiam sa va vorbesc. Nici macar despre vreun preparat din limba de vaca. Ci despre un fel anume de bucate de post, despre care al aflat cum se prepara de la Maica Iroida, stareta Manastirii Hirova din Basarabia.
Ai trebuinta de: 4 vinete de marime potrivita, nu prea „grase” (mai subtiri) si drepte, sare, untdelemn pentru prajit; pentru sos (adjika): doua rosii, 3 catei de usturoi, un ardei iute (pot fi doi), doi gogosari, un morcov, o lingura de zahar, o lingura de otet, sare dupa gust.
Cum se prepara?
Afla reteta de pe ANTENA SATELOR.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro