Exista cutuma ca romanii nu gatesc mancaruri cu sosuri dulci, ca acestea nu ar fi, la o adica, retete romanesti.
Totusi, eu îmi amintesc cu placere de toate retetele bunicii, cu carne si prune ori gutui.
Mi-au ramas pe dulapul din sufragerie, asezate acolo din miezul toamnei si rasucite din cand în cand, sa nu se paleasca pe partea pe care stau, cateva gutui parfumate. Îmbracate înca în puful lor si cu o frunzulita uscata ca hartia, sa le-aduca aminte de copacul falnic din care le-am cules.
Dar pentru acestea care stau, cuminti, la marginea dulapului, pentru acestea am alta „întovarasire” în gand. Le-oi pregati într-o mancare cu carne de pasare si sos dulce, smantanos.Ai trebuinta de o pasare de curte (un pui „batran” de-acu') de-un kilogram, 100 g unt, cateva linguri de faina, un pahar si jumatate de lapte, un sfert de kil de smantana, doua-trei linguri de zahar si un kil jumate de gutui.
Afla pe ANTENA SATELOR toate detaliile acestei savuroase RETETE ROMANESTI.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro