Reteta zilei de joi. „Pere” din carne de vitel

Reteta zilei de joi. „Pere” din carne de vitel
Reteta zilei de joi. „Pere” din carne de vitel

O sa-mi permit sa va relatez, in doar cateva randuri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mancare pus pe masa de o buna prietena, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe langa Caransebes.

 

N-am prea inteles eu de ce, dupa un delicios drob de vinete si o supa de fasole verde cu chisatura (chisatura e un fel de pasta obtinuta din slanina taiata marunt si amestecata cu ceapa tocana), am trecut direct la... desert. Cel putin asa am crezut eu, cand am vazut pe platou ditamai perele, tavalite prin pesmet si prajite...Numai ca, de data asta, nu m-am priceput prea bine sa descifrez "misterul" din farfurie.
"Perele" mele erau din... carne de vitel.
Dupa ce m-am delectat cu gustul lor rafinat, tot ce-am mai putut face a fost sa imi scot caietul de retete si sa notez constiincios toate detaliile prepararii "perelor de carne".
Iei un rasol de vitel de un kil, un kil si ceva. Il cureti, il speli si-l dai in fiert in apa cu sare.
Dupa ce a fiert, scoti carnea de pe os si o tai foarte marunt. Un sfert de kil de slanina afumata o tai cubulete si o prajesti cu un pic de untura.
Citeste reteta mai departe pe ANTENA SATELOR.

N-am prea inteles eu de ce, dupa un delicios drob de vinete si o supa de fasole verde cu chisatura (chisatura e un fel de pasta obtinuta din slanina taiata marunt si amestecata cu ceapa tocana), am trecut direct la...

desert. Cel putin asa am crezut eu, cand am vazut pe platou ditamai perele, tavalite prin pesmet si prajite...Numai ca, de data asta, nu m-am priceput prea bine sa descifrez "misterul" din farfurie. "Perele" mele erau din... carne de vitel.

Dupa ce m-am delectat cu gustul lor rafinat, tot ce-am mai putut face a fost sa imi scot caietul de retete si sa notez constiincios toate detaliile prepararii "perelor de carne".


Iei un rasol de vitel de un kil, un kil si ceva. Il cureti, il speli si-l dai in fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, scoti carnea de pe os si o tai foarte marunt. Un sfert de kil de slanina afumata o tai cubulete si o prajesti cu un pic de untura. 

Citeste reteta mai departe pe ANTENA SATELOR.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies