Reteta zilei de joi. „Pere” din carne de vitel

Reteta zilei de joi. „Pere” din carne de vitel

O sa-mi permit sa va relatez, in doar cateva randuri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mancare pus pe masa de o buna prietena, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe langa Caransebes.

 

N-am prea inteles eu de ce, dupa un delicios drob de vinete si o supa de fasole verde cu chisatura (chisatura e un fel de pasta obtinuta din slanina taiata marunt si amestecata cu ceapa tocana), am trecut direct la... desert. Cel putin asa am crezut eu, cand am vazut pe platou ditamai perele, tavalite prin pesmet si prajite...Numai ca, de data asta, nu m-am priceput prea bine sa descifrez "misterul" din farfurie. "Perele" mele erau din... carne de vitel.
Dupa ce m-am delectat cu gustul lor rafinat, tot ce-am mai putut face a fost sa imi scot caietul de retete si sa notez constiincios toate detaliile prepararii "perelor de carne".
Iei un rasol de vitel de un kil, un kil si ceva. Il cureti, il speli si-l dai in fiert in apa cu sare.
Dupa ce a fiert, scoti carnea de pe os si o tai foarte marunt. Un sfert de kil de slanina afumata o tai cubulete si o prajesti cu un pic de untura.
Citeste reteta mai departe pe ANTENA SATELOR.

N-am prea inteles eu de ce, dupa un delicios drob de vinete si o supa de fasole verde cu chisatura (chisatura e un fel de pasta obtinuta din slanina taiata marunt si amestecata cu ceapa tocana), am trecut direct la... desert. Cel putin asa am crezut eu, cand am vazut pe platou ditamai perele, tavalite prin pesmet si prajite...Numai ca, de data asta, nu m-am priceput prea bine sa descifrez "misterul" din farfurie. "Perele" mele erau din... carne de vitel.

Dupa ce m-am delectat cu gustul lor rafinat, tot ce-am mai putut face a fost sa imi scot caietul de retete si sa notez constiincios toate detaliile prepararii "perelor de carne".



Iei un rasol de vitel de un kil, un kil si ceva. Il cureti, il speli si-l dai in fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, scoti carnea de pe os si o tai foarte marunt. Un sfert de kil de slanina afumata o tai cubulete si o prajesti cu un pic de untura. 

Citeste reteta mai departe pe ANTENA SATELOR.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor